Зареждане...

Дата на събитието

Детайли за събитието

Арена ди Верона квартет „Пулсът на Европа“

 

На 28 май зала „България“ ще посрещне на сцената си виртуозните музиканти от Арена ди Верона квартет за дългоочаквания концерт „Пулсът на Европа“, провеждан в рамките на Българското председателство на Съвета на ЕС и под патронажа на посланика на Италия у нас н.пр. Стефано Болди.

Със специалното участие на австрийските музиканти Михаел Публих (пиано) и Рафаел Дженер (ударни) и на оркестър „Камерата Орфика“ НБУ под палката на маестро Владимир Кираджиев концертът ще предложи музикално преживяване с премиум качество за българските меломани с творби на Джузепе Верди, Стефан Драгостинов и Михаел Публих.

Арена ди Верона квартет е основан през 2010 г. с идеята да пренесе автентичната камерна магия на лиричната музика в атмосферата на Арена ди Верона – най-красивият амфитеатър, събиращ любителите на музиката от целия свят. Оригиналното дълбоко послание на квартета е свързано със страстта и любовните истории, стоящи в сърцето на мелодрамата.

Гюнтер Санин, Винченцо Куаранта (цигулки), Лука Поца (виола) и Сара Аиролди (виолончело) са възпитаници на едни от най-престижните международни музикални академии, от които са селектирани и музикантите в оркестъра на Арена ди Верона. От него именно произлиза и струнният квартет.

За няколко години Арена ди Верона квартет извоюва високото си реноме благодарение на активната си концертна дейност с класически репертоар и забележителни колаборации със световноизвестни музиканти, сред които сопрани като Джована Касола и Мария Хосе Сири, мецосопраното Елена Габури, тенори като Карло Вентре, баритонът Масимо Кавалети и много други.

Събитието се осъществява с подкрепата на Столична община.

 

Карта
  • Bulgaria Hall

    1 Aksakov str.
    1000 Sofia

    ul.%20Aksakov%201%2C%201000%20Sofia%20Center%2C%20Sofia%2C%20Bulgaria