Зареждане...

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

КУРС ЗА СЦЕНИЧНО ПОВЕДЕНИЕ И ЖЕСТОВЕ

Да говориш музиката с тялото си: функцията на движенията и жестовете в оперното пеене

Преподавател: Деда Кристина Колонна

Деда Кристина Колонна завършва класически танц в Civico Istituto Musicale Brera в Новара и l’Ecole Supérieure d’Etudes Chorégraphiques в Париж. Прави специализация в Сорбоната, където изучава бароков танц и танцът на италианското възраждане. Била е солист и хореограф на Ню Йоркския бароков балет.

Завършила е и актьорско майсторство в школата за актьори към Teatro Stabile в Генуа и е работила като актриса в множество продукции от Шекспир, през Чехов до театъра на абсурда на Жене в Италия, Франция и Германия. Автор на хореографията на множество оперни спектакли, предимно от бароковия репертоар, в колаборация с режисьори като Пиер Луиджи Пицци ( чийто асистент е била в театри като Миланската Скала, Сан Карло в Неапол, Театро Реал в Мадрид, Росини Опера Фестивал и много други), Гуидо де Монтичели, Антонио Латела.

Провежда редовно курсове и майсторски класове за бароков танц и жестикулация в Nuova Fabbrica dell'Opera Barocca dell'Istituto Brera в Новара, Ohio State University Department of Dance, la Scuola Civica в Милано и множество консерватории в Италия и чужбина.

От 1999 провежда международни семинари върху невербалната комуникация и личностното развитие в театралната практика. Продължава да изучава в детайл историческите танци и е публикувала няколкото труда по темата

От 2004 до 2013 е директор на Танцовата школа към Института Брера в Новара.

Като режисьор има огромен опит с богат бароков и класически репертоар, както в някои от най-престижните оперни театри, така и като част от младежки продукции.

През 2014 е Гост преподавател в Operahögskolan/Stockholm Konstnärliga Högskolan – Performing Premodernity/University of Stockholm.

Предстоящите й проекти включват оперни и танцови спектакли и семинари в някои от най-престижните театри на Европа и Америка