Зареждане...

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

Държавна опера-Стара Загора открива своя оперен сезон с „Дон Карлос“ Веселина Кацарова в ролята на Принцеса Еболи

 

Държавна опера-Стара Загора ще открие своя оперен сезон с премиерата на операта „Дон Карлос“ от Джузепе Верди. Новият спектакъл е изграден върху последната преработка на Джузепе Верди, направена в края на творческия му /път преди да напише операта "Фалстаф"/. Великият италиански композитор  работи през целия си живот върху това заглавие. Четири пъти редактира операта, като накрая връща сцената в гората на Фонтенбло, за да може да се изясни основния конфликт в операта. Именно на тази рядко поставяна и в света пълнокръвна версия на вердиевия шедьовър ще се насладят зрителите на 26 октомври, от 19.00 часа на сцената на Старозагорската опера. Диригент Ивайло Кринчев, режисьор Славчо Николов.

Сценография Тодор Демеров, художник на костюмите Цветанка Петкова Стойнова. Асистент-диригент Димитър Косев, диригент на хора Младен Станев.

В премиерния спектакъл участва съзвездие от оперни гласове.

На 26 октомври старозагорската публика ще види за втори път Веселина Кацарова в оперен спектакъл – след „Кармен“ на стадион „Берое“, този път оперната дива ще се представи  в ролята на принцеса Еболи от операта „Дон Карлос“. В ролята на Дон Карлос гостува Калуди Калудов, а Елизабет Валоа ще бъде Цветелина Василева. Пламен Кумпиков ще дебютира в ролята на Крал Филип Втори, Димитър Станчев ще бъде в ролята на Великия инквизитор, а френският баритон Сирил Ровери – маркиз Поза.

Участват още солистите Яница Нешева, Деси Стефанова, Милко Михайлов, Евгений Арабаджиев и др., хор и оркестър на Държавна опера-Стара Загора.