Зареждане...

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

Alarma Punk Jazz:

EYOT в Първо студио на БНР // support: Nocktern

 

26 април 2017 г., сряда – 20:30ч. – бул. „Драган Цанков” 4

 

„The Nirvana Of European Jazz” – Sir G Earl Grice

 

„С гордост го казвам вече втори път, а знам за тях едва от вчера, Еyot са една от онези млади групи, които доказват, че за музиката няма бариери, ако е качествена” – Рамбо Амадеус (2012)

 

„Фактът, че Еyot са свирили на джаз, пънк и рок фестивали, както и в културни центрове, казва нещо за специалната химия на музиката им” – Йън Питърсън (All About Jazz)

 

„Неочаквано красив и ясен звук” – Давид Албахари

 

 - „Тъмна, атмосферична, страстна и омагьосваща (музика), такава, която кара космите по врата ви да настръхват” – Джейк МакМърчи (Get The Blessing)

 

- Красива, просторна музика, пълна с мрачна мистерия… но в същата мярка и с възвисяваща светлина…“ – Джим Бар (Portishead / Get The Blessing)

 

Сръбският ню-джаз квартет Еyot ще представи на живо в рамките на 17-ия „Аларма Пънк Джаз Фест” музиката от четвъртия си студиен албум Innate, който излиза в края на този месец. Еyot имат своя собствена история с „Аларма Пънк Джаз” и Първо студио на Националното радио. През септември 2011г. там беше един от последните им концерти като „малка група”... и само няколко месеца по-късно последваха наградата на MIDEM в Кан, участията им на международните джаз фестивали в Лондон, Дубай и Хонг Конг, Корея, Шанхай, турнетата из Русия и цяла Европа, пълните зали на тяхна родна територия и пр. После спечелиха публиката и на други два фестивала у нас – „Банско Джаз Фест“ (2012) и „Джаз Перелик“ (2013). На “Аларма Пънк Джаз“ гостуваха отново през 2015г. – с програмата от албума Similarity (2014), записан в студиото на Джим Бар, басиста на Portishead и Get The Blessing, в Бристъл. А съвсем не между другото, тук е мястото да споменем, че новият албум Innate (2017) е записван при друга една легенда на ХХ и ХХI век – Стив Албини.

Групата носи нещо от звука и енигмата на великани като E.S.T. и The Necks, следвайки обаче своя собствен джаз, в който има и пост-рок, и минимализъм, и далечни балкански реминисценции в мелодиите, и много, много ембиънт. Един от онези видове музика, които после човек обича да си припомня със затворени очи...

А, да. И за отваряне на вечерта за Eyot в България има само един подходящ музикален проект – Nocktern на Стоимен Стоянов.

 

 

FB-събитие:

https://www.facebook.com/events/1163632860423631

ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ:

http://www.eyotmusic.net

https://www.facebook.com/eyotband

https://www.facebook.com/alarmafest

http://bnr.bg

http://binar.bg/player/punk-jazz

https://nocktern.bandcamp.com

 

YOUTUBE:

https://www.youtube.com/watch?v=24dBEuglzxQ

https://www.youtube.com/watch?v=B052dCw_oao

https://www.youtube.com/watch?v=1R_fnUmwlEo&list=RD1R_fnUmwlEo#t=26

https://www.youtube.com/watch?v=fgZ6R7HwtSI

 

БИЛЕТИ

15 лв – early bird (първите 30 броя)

18 лв – до края на март

20 лв – до 26 април

25 лв – на входа на залата преди концерта