Зареждане...

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

Христо Йоцов Квартет

 

"Jazz Cats" Project

 

Арнау Гарофе - тенор

Любомир Цанев - пиано

Димитър Карамфилов - бас

Христо Йоцов - барабани.

 

Христо Йоцов представя най-новия си проект "Jazz Cats", създаден есента на 2016 г. и реализиран като студиен албум през юни 2017г.

През годините Христо Йоцов представя много и различни музиканти, както български, така и гости от Европа. Характерното е, че във всичките си проекти той представя млади и талантливи музиканти. Много от тези проекти са записани и издадени: "Opium" 1998, "Seven Steps" 2009, "Jazzball" 2013, "Autumn Leaves in Sofia" 2014, "Go Fusion" 2015.

В настоящия проект Христо е поканил Арнау Гарофе, един млад саксофонист от Испания с много потенциал, пианиста Любо Цанев, получил образованието си в САЩ, и басиста Митко Карамфилов, с когото са свързани повечето от нещата, които прави Христо през последните години. 

Групата свири активно както в клубове, така и на фестивали.

Парчетата са на Христо Йоцов и са писани специално за "Jazz Cats" - 100% джаз, с много енергия. суинг и импровизация!

Защо Cats? Това е нарицателно за джазовите музиканти по света; нещо повече – това е и един вид ценз за ниво и професионализъм. Има и личен мотив – Христо отдавна съжителства с котки и твърди, че познава и разбира тези невероятни създания. Затова и заглавията на парчетата са свързани с различни котешки характери и състояния – “Ängry Cats”, “Lazy Cats”, “Motion Cats”, “Mystical Cats”, “Happy Cats” – все неща, присъщи и на човешкия характер и емоция.

Когато се сформира групата става ясно, че и четиримата музиканти имат страст към стила бибоп, който си остава най - „джазовия“ стил в историята на тази музика, изискващ много познания и майсторство на владеене на инструмента, хармонията и импровизацията. По тази причина духът на бибопа е в основата на всички пиеси в албума „Jazz Cats”, пресъздаден на съвременен джазов език.