Зареждане...

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

РУСКИ МУЛТИМЕДИЕН БАЛЕТ

Програма

“ЛЕБЕДОВО ЕЗЕРО”

Със специалното участие на солисти на Болшой театър

Мария Александрова и Владислав Лантратов

 

Руският мултимедиен театър на балета е синтеза между класическата балетна постановка и удивителните възможности на съвременни мултимедийни технологии. Главната цел при създаването на трупата бе съхраняването на безценното културно наследство на Русия – класическата балетна школа, както и привличането на по-младия зрител с помощта на съвременни технологии.Балетът няма аналог в света – това е единствената трупа използваща 3D декори в класически спектакли.

В основата на спектакъла лежи каноничната класическа хореография и тематично мултимедийно съдържание, което замества статичния декор. Решението за замяна на привичните декорации с мултимедийни 3D екрани позовлява отварянето на дополнително  сценично пространство за развитие на драматургичните сюжетни линии.  По този начин персонажите могат да се появяват първо на проекционните екрани, трансформирайки се в изпълнители на реално сценично пространство. При създаването на медиа съдържанието се използват технологии на компютърна графика и флаш – анимация.

Кастингът за артистите на балета е тежък – в трупата попадат само танцьори с опит на работа във водещи балетни театри в Москва и Санкт Петербург. Репетициите се провеждат не само от известни балет майстори на Русия, но и чуждестранни специалисти.

СОЛИСТИ:

 

Мария Александрова – прима балерина на “Болшой Театър”. Притежател на званието “Народна Артистка” на Русия и “Златна Маска”.

 

Владислав Лантратов – премиер балетист на “Болшой Театър”. Притежател на премията “Триумф” и “Златна Маска”.

 

Според рейтинга на компанията Panasonic спектакълът е в топ 100 най-добри мултимедийни проекти на Русия за 2016 г.