Зареждане...

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

 

ЮБИЛЕЕН СПЕКТАКЪЛ НА КАМЕН ДОНЕВ

450-то представление и 10 години ЗА НАРОДНОТО ТВОРЧЕСТВО

 

 

   Безспорно най-високото постижение, което достига досега е моноспектакълът "Възгледите на един учител за народното творчество". Във формата на МОНО, Донев изнася подробна лекция, чиято тема сме ние – българският народ. Със своето неповторимо чувство за хумор, той успява да засегне както причини, за които можем да се гордеем с народността си, така и проблеми, пропили се до най-дълбоките слоеве на обществото ни.

Специално внимание заслужават българските народни песни и танци.

Вплитайки ги изключително умело в сюжета на спектакъла, като един истински учител, дава нагледен урок по български фолклор.

 

 

 

   В продължение на повече от два часа и разчитайки най-вече на собствените си възможности, той дава всичко от себе си на публиката, без да се щади дори за момент.Резултатът е, напълно очаквано, една различна, променена към по-добро публика след края на представлението. Достигайки до душата на хората, които го гледат, той оставя там своята харизма, както и множеството послания, които цели да предаде чрез неповторимия си спектакъл.

 

 

 

   От премиерата, която се състоя на 16 октомври 2007 година до днес, спектакълът е изигран 450 пъти. Любими реплики от представлението се разнасят от уста на уста из цяла България и извън пределите й... като народно творчество. Камен Донев взриви от смях десетки български градове. Той е единственият изпълнител, препълнил Зала 1 на НДК (зала, която се разполага с 4000 седящи места) цели 14 пъти, при това с едно и също заглавие. От смях се превиваха и сънародници, и чужденци в Москва, Санкт Петербург (II Mеждународен фестивал „Балканско театрално пространство”), Берлин, Люксембург, Виена и Брюксел. От престижния Международен театрален фестивал „Золотой Витязь” в Москва актьорът се завърна с бронзова статуетка. Моноспектакълът получи признание и на всички театрални фестивали в страната.