Зареждане...

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

Музикалният спектакъл „На Нея с обич! Емил Димитров“

среща отново своята публика в зала 1 на НДК на 13 март

 

На 13 март 2017 г. музикалният спектакъл „На нея с обич! Емил Димитров“, ще изправи отново своята публика пред тъгата и любовта, радостите и житейските изпитания на един артист, превърнал се в музикална икона за поколения българи.

На Нея с обич! Емил Димитров“ разплака зала 1 на НДК…Уникален спектакъл! Емоционално завладяващ и разтърсващ!...Световна класа на българска сцена!...Интимен, въздействащ, красив!“ са най-често изразяваните коментари от публиката на премиерата през декември 2016 г.

ЕДНА ИСТОРИЯ ЗА ПОСЛЕДНАТА МЕЧТА НА ЕМИЛ ДИМИТРОВ

Преплетен с незабравимите песни на Емил Димитров, спектакълът движи нишката на една пленителна история за последното желание на големия артист.

Сценичната история ни среща с твореца в залеза на неговия живот. Последната му мечта – да се срещне отново със своята публика, да пее за Нея, да се сбогува с Нея! „Всяка мечта заслужава живот…“ – му казва Тя, вторият герой в спектакъла, и предлага на Емил да му помогне да сбъдне мечтата си, поставяйки условия за това.

Така започва тяхното пътуване към Нея - публиката, в което виждаме емблематични епизоди от живота на Емил Димитров. Живот, изпълнен със „смях и болка, радости и тъга, изпитания и победи“. Живот, в който всичко е музика.

„На Нея с обич! Емил Димитров“ зрителят има привилегията да чуе за първи път в изпълнение на симфоничен оркестър 16 от емблематичните песни на Емил Димитров.

В ролята на Емил Димитров е актьорът Даниел Цочев, който изпълнява на живо песните „Моя страна, моя България”, „Ако си дал“, „Писмо до мама”, „Само тази нощ“, „Джулия“, „Арлекино“, „Без грим“, „Върни ми времето“, „Ние се оженихме“, „Нашият сигнал“, „Старият цирк“, „Любов като нашата“, „Вън вали“, „Акордеон“  и „Шехерезада“.

В ролята на многоликия образ на Тя му партнира актрисата Антония Малинова, която работи в Париж и се завърна на българска сцена специално за тази роля.

Автор на завладяващата сценична история и продуцент на спектакъла е Нели Бенова от OXYMORON FACTORY. Великолепната сценична постановка на спектакъла, преплитаща театър, музика и кино, е дело на актрисата Снежина Петрова. Категоричната и запомняща се черно-бяла стилистика на сценографията и костюмите е създадена от Свила Величкова. Маестро Христо Павлов е диригент на музикалния състав – Оркестър Симфониета София и бенд формация. Видео дизайнер на късометражните филмови истории – елемент от визуалното решение на спектакъла е Владислав Илиев.

Официална страница на „На Нея с обич! Емил Димитров“ във Facebook: EmilDimitrov.NaNeya

Билети за музикалния спектакъл могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim и касите на НДК.

*Деца до 7 годишна възраст влизат безплатно и без право на място.

 

Медиите за „На Нея с обич! Емил Димитров“

  • bTV, Даниел Димитров:

„Зала 1 на НДК отдавна не е била свидетел на подобен спектакъл – смислен като послание и впечатляващ като визия, задушевен като атмосфера и мащабен като реализация, истински, откровен, музикален и театрален, без капчица преиграване и излишно обожествяване…

В ролята на Емил Димитров е актьорът Даниел Цочев. Това е човекът, заслужаващ най-силни аплодисменти за начина, по който не просто е успял да влезе под кожата на Емил, но и да заживее с него, и благодарение на обичта и уважението си към него, да създаде образ, който вълнува, изживява се с цялото сърце и може да те разплаче…Изумителен е начинът на Цочев да говори от името и с гласа на Емил и още повече – да  изпълнява на живо шлагери, които публиката не приема лесно от името на който и да е НеЕмил. „Ако си дал“, „Писмо до мама“, „Само тази нощ“, „Джулия“, „Ако можех да избирам, майчице“ и „Арлекино“ звучат все така по емилдимитровски и завладяващо, но пречупени през чувствителността на един негов достоен наследник…“

 

  • BiT, Кремена Николова:

„На Нея с обич! Емил Димитров“ е спектакъл, който ще развълнува и неизкушените от творчеството на Емил Димитров, защото това не е просто биография на най-голямата ни поп звезда. Това е историята за артиста: за неговите хубави и лоши моменти, за неговите радости и болки, за компромисите, за славата, за забравата и за голямата му любов – публиката.

Брилянтен сценарий, фина режисура, елегантно актьорско присъствие и стилна сценография. И най-вече любов. Любов към хората на изкуството, любов към музиката и към всички нас, притаили дъх в залата.

Спектакъл, който задължително трябва да се види. И да се почувства…“

  • „Момичетата от града“, Елица Попович:

„Прекрасно представление, пълно с предколедна магия, носталгия и трудно сдържани емоции. Поклон пред живота и творчеството на един голям певец и артист…Спектакълът "На Нея с обич!" добавя към образа на Емил Димитров много лични детайли, както и напълно неочаквани факти за неговия творчески път…

„На Нея с обич! Емил Димитров“ е сполучлива комбинация от театър и кино … Даниел Цочев в ролята на Емил Димитров е невероятно убедителен – пеещ, плачещ, разказващ…

От сцената звучат най-известните за публиката, но също и най-любими приживе на самия Емил Димитров песни, като въздействието на живата музика е поразително."