Зареждане...

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

Neo Dervish 26 ноември 18ч. / театър Азарян (НДК)

Neo Dervish 26 ноември 20:30 ч. / театър Азарян (НДК) 

След големият интерес, който предизвика спектакъла Neo Dervish,

игран четири пъти в Народен театър "Иван Вазов" София, 

ще бъде представен отново в театър Азарян.

 

NEO DERVISH е авторски танцово-музикален и визуален спектакъл на Ziya Azazi и 3inSpirit.

С този спектакъл искаме да Ви дадем нещо, което е отвъд думите, нещо което е в областта на чувствата и усещанията.... нещо, което кара душата и съзнанието да търсят още по-непримиримо от къде идват и от какво са част!

 

 Ziya Azazi - хореограф, танцьор и дервиш. 

Роден в Антакия - Турция, базиран във Виена, живее и работи - по света.

От 1990 до 1994 г. създава първите си хореографски работи в Държавния театър на Истанбул. През следващите години започва все по-задълбочено да практикува и изследва(мистично и научно) танца на дервишите. 

През 1999 се мести във Виена, където получава признанието най-добър танцьор на годината в Австрия. Създава множество проекти с артисти от цял свят. През 2012г. участва в откриването на Олимпийските игри в Лондон.

Представял е спектаклите си пред кралските семейства на Дания, Мароко, Холандия и Тайланд. До момента е обиколил над 40 държави, над 230 града и е изнесъл над 450 представления. След придобитата практика през последните години, той започва да изнася лекции и уоркшопове. По този начин помага на много хора да разширяват собствените си граници и да откриват все повече себе си.