Зареждане...

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

 

ОРЛИН ГОРАНОВ С ЮБИЛЕЕН КОНЦЕРТ  ЗА 60-ГОДИШНИНАТА НА 21 НОЕМВРИ В ЗАЛА 1 НА НДКОрлин Горанов – певец с универсални качества и завладяваща харизма, ще посрещне 60-ия си рожден ден на сцената. Любимецът на няколко поколения
тръгва на НАЦИОНАЛНО ЮБИЛЕЙНО ТУРНЕ.


Програмата е специално създадена за личния празник на незалязващата звезда, а идеята и организацията е на „БГ Мюзик къмпани”. Мотото на концертите е „Орлин Горанов на 60 – Златните дуети на България”. Това подсказва, че освен в  най-любимите песни от соловия репертоар на певеца, публиката ще го аплодира и в дует.

 

Нежното присъствие ще бъде представлявано от Кристина Димитрова, с която има три издадени албума и няколко компилации от златни хитове. Съвместно с нея през 1988 г. достигат до първото място в най-популярния телевизионен конкурс до неотдавна – „Мелодия на годината”, селектирал големи хитове.
В юбилейния музикален спектакъл на Орлин запазено място имат и Маргарита Хранова, Тони Димитрова, Мариана Попова. Меломаните ще съпреживеят концертното изпълнение на „Детски спомен”, „Да започнем отначало”, „Изгарящо чувство”, „Още те обичам”, „Само миг”, „Чуй ме” и мн. др. от изминалите 35 години.


Изборът да празнува на сцената на НДК  е на самия Орлин. На концерта се очаква да дойдат много негови приятели от цялата страна, както колеги и почитатели. Предвижда се юбилейното турне да обиколи над 50 града и да зарадва публиката на хубавата българска музика.След летните концерти предстоят два концерта на 21 септември в летния театър на Плевен , а на празничния 22 септември ще са на площада в Свищов.

 

Певецът е възпитаник на хор „Бодра смяна”. Дебютът му е през 1978 г. на Младежкия конкурс за забавна музика, където представената от него песен „Интимно”, поверена му от Стефан Диомов, печели първото място. В края на 70-те и началото на 80-те е солист на Ансамбъла на Строителни войски, заедно с имена като „Тоника”, „Тоника СВ”, Росица Борджиева и др. От този период започват експериментите му – дуети с колеги, като във времето броят им надхвърля 30 записа с различни артисти, което е рекорд в попмузиката. През 1984 г. печели Голямата награда от конкурса за изпълнители на фестивала „Златният Орфей”. Представя България с успех и на редица други международни конкурси.

 

През 1990 г. завършва оперно пеене и оттогава съчетава операта с популярната музика. Солист е на Пловдивската опера. Засега остава тайна ще изпълни ли нещо на турнето от оперните шедьоври и кое ще бъде то.