Зареждане...

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

ЙОСИФ и фантастичната му пъстра дреха

Мюзикъл от Андрю Лойд Уебър и Тим Райс

Режисьор Светозар Донев

Диригент Страцимир Павлов

Художник Иван Токаджиев

Хореография Светлин Ивелинов

Диригент на хора Стефан Бояджиев

Втори режисьор Сребрина Соколова

 

ЙОСИФ Борис Луков

РАЗКАЗВАЧ Вяра Железова

ЯКОВ Закар Гостанян

ПОТИФАР Анатоли Романов

ФАРАОН Свилен Николов

ВИНОЧЕРПЕЦ Георги Корбаков

ХЛЕБАР Анатоли Романов

Г-ЖА ПОТИФАР Илияна Трифонова

РУВИМ Людмил Петров

СИМЕОН Петър Петров

ЛЕВИ Борислав Донев

НАФТАЛИМ Петър Генов

ИСАХАР Денко Стоянов

АСИР Димитър Мартинов

ДАН Диян Богданов

ЗАВУЛОН Николай Димитров

ГАД Христо Ганевски

ВЕНИАМИН Илко Захариев

ИУДА Велин Михайлов(гост)

 

Андрю Лойд Уебър е един от най-известните композитори от края на 20 век с многото си успешни постановки, които се играят в продължение на десетилетия в  Ню Йорк и Лондон. Голяма част от песните като „I Don't Know How to Love Him“ от „Исус Христос суперзвезда“, „Don't Cry For Me, Argentina“ от „Евита“, „Memory“ от „Котките“ и „The Music of the Night“ от „Фантомът от Операта“ са известни хитове със самостоятелен сценичен живот.

„Йосиф и фантастичната му пъстра дреха“ е една от най-ранните му творби. Режисьорът проф. Светозар Донев акцентира върху посланието младите хора да се борят за своите мечти и великодушно да прощават грешките на ближните, защото това е най-добрият начин да бъдеш щастлив.

Според хореографа Светлин Ивелинов историята на Йосиф кореспондира с всички епохи. Затова, също като днешните хора, артистите танцуват рок, танго, кънтри, street dance. В танците има и стилизирани елементи, съотнасящи се към древен Египет и библейската епоха. В това непрекъснато търсене на паралела между библейското и съвременното светоусещане чрез едни и същи герои се състои непреходното очарование на творбата.

Резервация и продажба на билети:

ВАРНА: Основна сцена - тел. 052 665 020, 052 665 022, понеделник-петък 9:00-13:30 и 14:30-20.30; събота 10:00–14:00 и 14:30-19:00 ч.; неделя 11:00-16:00

онлайн www.eventim.bg