Зареждане...

Няма активни спектакли към това събитие!

Описание

 

Моноспектакълът на Иван Юрукова - “ПИЛЕТО, КОЕТО КАЗВА КУ” – отново на сцената на Нов театър НДК

 

   Един от най-харесваните и популярни наши актьори от театралната сцена и телевизионният екран – Иван Юруков ще стартира есенния полет на “ПИЛЕТО, КОЕТО КАЗВА КУ” от сцената на НОВ ТЕАТЪР НДК на 26 октомври от 19.30ч. Моноспектакълът ще може да се види още на 1 и 5 декември на същата сцена.

   Тази есен “ПИЛЕТО, КОЕТО КАЗВА КУ” полита и на турне из България, за да се срешне с феновете си - в Пловдив (4 ноември), Русе (8 ноември), Велико Търново (10 ноември), 17 ноември (Сливен), 28 ноември (Бургас), 18 декември (Стара Загора), 19 декември (Горна Оряховица). Началото на турнето ще бъде поставено на 26 октомври от София – в Нов театър НДК.

   Билети можете да намерите в системата на Eventim.bg, в Билетен център НДК и на място в Нов театър НДК, преди представлението.

 

   Сценарият на “ПИЛЕТО, КОЕТО КАЗВА КУ” е на Александър Урумов и е по сборниците с разкази „Малкото име на дните” и „Тиква!”. Прекрасната музика е дело на Михаил Шишков – баща, а самият Иван Юруков се справя чудесно и в ролята на режисьор. Увлекателно, с лекота и премерено чувство за хумор, актьорът представя героят си – нощен пазач на скретен склад, който в хода на спектакъла ще видим в ролята на различни симпатични и чудати персонажи и ситуации. В продължение на малко повече от час, зрителят има възможност да си зададе въпроси, да си отговори евентуално на тях, да се забавлява и най-вече да развълнува себе си, партнирайки на Иван Юруков в “Пилето, което каза КУ”.

   “Моноспектакълът е може би най-висшата театрална форма и огромно предизивкателство за актьора” - споделя вълнението си Иван  Юруков. “Когато си сам на сцената, твой единствен и много специален партньор е публиката,  притаена в тъмното, очакваща и изискваща”.

 

   Тази година звездата на Народният театър получи поредна номинация за “Аскеер” в категорията главна мъжка роля за блестящата си игра в “Майстори” – за ролята на майстор Найден. Иван Юруков играе и в най-касовите спектакли на Народния театър - „Добри хора”, „На ръба”, „Хъшове”, „Хамлет”, „Вишнева градина”, „Ревизор”, „Полет над кукувиче гнездо”, „Идеалният мъж” и в „Червено” в Театър 199..

 

Последвайте събитието във Фейсбук – тук.

Tрейлър можете да видите – ТУК.