Зареждане...

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

Фестивал на розата, традициите и изкуствата
Празникът на розата в Казанлък  е създаден в началото на 20-ти век и се провежда в края на май  и началото на юни, когато  въздухът е наситен с аромата на уханното маслодайно растение. 

От 2012 г. Празникът на розата  се превръща  в мултижанров  фестивал като от 19 май до 24 юни  участие в него ще вземат известни български  изпълнители като Теодоси Спасов , Елица Тодорова и Стоян Янкулов-Стунжи, групите „Булгара”,„Оратница”, „Арабеск“ и много други, като акцентът е върху българската музика – етно, джаз,фюжън и класика. 

В програмата са включени два нови фестивала -„ОпеРОЗА” и „Етника-фест”, изложби,  танцови спектакли, конкурси и пленери.   От 1-ви до 3-ти юни са  традиционни събития: розобер, карнавално шествие и конкурс за избора на Царица Роза.

На 9 юни ще се избира  най-красивото момиче от Долината  под патронажа на Мис България - Ваня Пенева, ще се провежда дегустация и връчват награди в конкурса „Вино и розе в долината на розите“, ще се проведе българо-китайски бизнес форум на тема „Български продукти от розово и етерични масла“.  В рамките на фестивала, на 9 юни  за първи път в България ще свири  виртуозният американски джаз китарист Стенли Джордан, номиниран  4 пъти за „Грами“.

Информация