Зареждане...

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

8 ДЕКЕМВРИ, 19 ЧАСА, ЗАЛА ФИЛХАРМОНИЯ

 

ПРЕМИЕРЕН КОНЦЕРТ

 

С  МУЗИКАТА НА ВАГНЕР И ШОСТАКОВИЧ

ГОСТ- ДИРИГЕНТ  ЙОРДАН КАМЖАЛОВ,

лауреат на международни награди и конкурси

РИХАРД ВАГНЕР –

УВЕРТЮРА „НЮРНБЕРГСКИТЕ МАЙСТОРИ- ПЕВЦИ”

ДМИТРИЙ ШОСТАКОВИЧ –

СИМФОНИЯ № 5

По повод 80-годишнината от първото й изпълнение

Йордан Камджалов ще гостува в Русе за първи път на 8. Декември и заедно с Русенска филхармония ще отбележи 80 години от световната премиера на Пета симфония от Шостакович.

Йордан Камджалов е първият чужденец, избран единодушно едва на 30-годишна възраст за Генерален музикален директор и Главен диригент на град Хайделберг. Дирижира водещи оркестри в Берлин, Лондон, Цюрих, Лос Анджелис, Токио, Бостън, Лисабон и др. Той е съосновател и член на Съюза на Генералните музикални директори и Главни диригенти на Германия.
Академик на Българската академия на науките и изкуствата. Избран от Лондонска Филхармония за един от тримата най-добри диригенти на своята генерация, както и от Deutschland Radio за един от тримата най-добри диригенти на Германия за 2011г., а от Българското национално радио за Музикант на годината. Удостоен с над 10 престижни международни отличия.
❖ NASA и Международният център по астрономия (IAU) дават неговото име на астероид през 2014 г.
❖ На 29-годишна възраст създава фондация за подпомагане на млади български творци.
❖ Посланик на българската култура по света – Superbrands International.
❖ Участия като гост-лектор в Софийски и Пловдивски университет, Heidelberg University, Raffles Institution, Singapore.
❖ Авторитетното издателство „Kubon & Sagner” отпечатва книгата „Звукови светове. Диригентът Йордан Камджалов” на немски език с резюме на 7 езика, представяща уникалните му търсения на единение между музика, философия и наука.
❖ През 2014 година поема отговорността да създаде Нов концептуален Културен Проект в лицето на GENESIS ORCHESTRA и Музикална лаборатория за човека.