Зареждане...

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

Марко Тамайо, кубинският китарист с австрийско гражданство, провъзгласен за „кралят на китарата” от италианския вестник Ла Стампа, победител в множество престижни международни конкурси, свирил с известни оркестри и диригенти по цял свят, е една от водещите фигури в света на класическата китара.

Марко Тамайо е професор в университет Моцартеум, Залцбург; професор в Консерваторията в Клагенфурт (Каринтия, Австрия); гост-професор в Музикалната Академия в Гданск,  Полша, а в близкото минало е преподавал в Консерваторията към Университета на Сидни, Австралия.

Неговите ученици се радват на успешна международна кариера.

Марко Тамайо е артистичен директор на международния китарен конкурс „Мишел Питалуга”в Александрия, Италия. Също така е почетен гражданин на градовете Александрия и Солеро в Италия.

През 2014 г., основава издателството Marco Tamayo Edition, а неговата книга „Essential Principles for the performance on the classical guitar” (Основни принципи при изпълнението на класическа китара) променя цялостния педагогически подход към преподаването на този инструмент в световен мащаб.

Тамайо свири с китари Simon Marty и е артист на компанията за китарни струни Savarez , като предпочита комплектите Alliance Blue-Cantiga.