Зареждане...

Дата на събитието

Детайли за събитието

 

 Музикално-танцовият спектакъл Red Bull FLYING BACH

за първи път в България през октомври

Шампиони по брейкденс ни „хвърлят в оркестъра“

 

Четирикратните световни брейкденс шампиони Flying Steps (Летящи стъпки) и прочутият оперен диригент Кристоф Хагел доказват, че брейкденсът и класическата музика са перфектна комбинация с техния зашеметяващ спектакъл, Red Bull Flying Bach. Тази единствена по рода си, иновативна адаптация на произведението от Йохан Себастиан Бах: “Добре темперирано пиано” разбива интелектуалната бариера между висшето общество и уличната култура.

 

Историята на спектакъла проследява шест танцьора и учителя им, които репетират за голямо представление, което включва въртене на глава, силови изпълнения с тяло, т.нар. и труден – „фрийз“, и величествени визуални ефекти. Спорове, скандали, боеве, разочарования и изкушения – точно както високите и ниски тонове в творбата на Бах, настроенията и стъпките на танцьорите постоянно се променят. Техният учител настойчиво изисква да надминат себе си, за да пожънат успех. Когато мистериозна жена влиза в репетиционната, конфликтите достигат своя връх: съвременен танц се сблъсква с брейкденс, мъже с жена, желанието -с отказ, арогантността - с любопитство.

 

Спектакълът е красиво съчетание на умовете на Вартан Басил – директор хореография и Кристоф Хагел - музикален директор. Шведската балерина Анна Холмстрьом се присъединява към седемте брейк танцьори от Flying Steps, обединявайки основните елементи от брейк танците с прецизността на балета.

 

В сблъсък на култури Red Bull Flying Bach преобръща света на международната класическа сцена и представите за нея нагоре с краката. Flying Steps е трупа от световни шампиони по брейкденс, която визуализира и вдъхва нов живот на “Добре темперирано пиано“ от Йохан Себастиан Бах в творчески спектакъл, който съчетава класическа музика с улични танци и съвременно изкуство. Нота по нота. Стъпка по стъпка. С пиано, клавесин, и електронни бийтове.

 

Red Bull Flying Bach се организира от София Мюзик Ентерпрайсис. Спектакълът ще се състои в София на 21 октомври (събота) в зала 1 на НДК.

 

Билетите за шоуто Red Bull Flying Bach са на цени от 30 до 80 лв и могат да бъдат закупени в мрежата на Ивентим, както и онлайн на www.eventim.bg.

 

Продажбата на билети стартира на 5 април (сряда) в 10:00 ч. Деца до 10 г. влизат безплатно, но нямат право на седящо място.

За деца над 10 г., ученици и студени е предвидена отстъпка от 10 лв. на билет във всички ценови категории, без най-ниската. Отстъпката е валидна само срещу представяне на съответния документ.

 

С н и м к и и в и д е о м а т е р и а л: http://bit.ly/2nn8hid

О ф и ц и а л е н с а й т F l y i n g S t e p s: http://flyingsteps.com/en/

С ъ б и т и е в ъ в Ф е й с б у к: http://bit.ly/2oPniJC

Карта
  • National Palace of Culture, Hall 1

    1 Bulgaria Square
    1000 Sofia

    National%20Palace%20of%20Culture%20-%20Congress%20Center%20Sofia