Зареждане...

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

Сара Чанг, една от най-великите цигуларки на нашето време, с концерт в зала “България“

 

                На 8 февруари световнопризнатата цигуларка Сара Чанг ще изнесе концерт със Софийска филхармония под диригентството на маестро Найден Тодоров. В програмата ще бъдат включени любими произведения на Пиацола, Бърстейн и Гершуин.

               Магнетичната Сара получава първото си признание едва 8 годишна, когато дебютира на сцената на Нюйоркската филхармония. На тази крехка възраст тя вече свири пред големите диригенти Рикардо Мути и Зубин Мета, а на 10 години записва първия си албум, наречен “Дебют”.

               В момента Сара Чанг е сред най-високо платените солисти в света, носителка на многобройни награди и признания, свири с най-големите оркестри в Европа, Съединените щати и Азия и изнася над 150 концерта годишно.  След един от тях вестник „Ню Йорк Таймс“ пише: “Госпожа Чанг беше „чудо“. Нейният плътен, красив тон, невероятната интонация и сдържана искреност се сработиха перфектно с музиката. Публиката чуваше всичко и всичко си заслушаваше да се чуе.”

               Сара Чанг свири на цигулка Гуарнери дел Джезу от 1717 г. и използва няколко лъка. Същият инструмент ще звучи в най-съвършената по отношение на акустиката зала у нас – „България“ в ръцете на талантливата и харизматична цигуларка. Софийска филхармония и диригентът Найден Тодоров вече репетират за голямото събитие, до което остава по-малко от месец. В програмата влизат “Годишните времена на Буенос Айрес” на Пиацола, увертюрата към операта “Кандид” на Бърнстейн и сюитата из операта “Порги и Бес” на Гершуин.

               Билети за концерта на Сара Чанг на 8 февруари в зала „България“ все още са налични и са на цени от 30 до 50 лв.


В програмата:

БърнстейнГершуинГодшните времена на Буенос АйресКандидНайден ТодоровПиацолаПорги и БесСара Чанг

I концерт от цикъла „Годишните времена“

Найден Тодоров диригент
Сара Чанг цигулка
БЪРНСТЕЙН Увертюра към
операта „Кандид“
ПИАЦОЛА „Годишните времена на
Буенос Айрес“
ГЕРШУИН Сюита из операта
„Порги и Бес“