Зареждане...

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

„СНЕЖНАТА КРАЛИЦА“ по Ханс Кристиян Андерсен

 

режисьор - Димитър Еленов

 

„Снежната кралица“ е спектакъл за деца и възрастни, един нежен апотеоз на приятелството, честността, достойнството и любовта. Мултимедийният спектакъл е наслада за всички сетива на зрителя и съчетавайки магията на театъра и киното, предлага съвременна визия на една от любимите класически приказки.

 

Историята на великия Ханс Кристиян Андерсен за Снежната кралица -  символ на лошото и грозното, вече два века възпитава децата по целия свят - как да отстояват доброто в себе, как да се преборят за този, който обичат.

 

           Главните герои –Кай и Герда - са вдъхновяващ модел на приятелството.

 

Жестоката Снежната кралица отвлича малкия Кай, но приятелката му Герда се зарича, че „ще преобърне света“ и ще го освободи. Перипетиите, през които преминава крехкото момиче, срещите й с приказните герои, са пресъздадени със средствата на движенческия и изобразителен театър и го превръщат в едно фентъзи представление, близко до изобразителните представите на днешните деца – децата на дигиталната ера, завладяни от 3D анимацията и фантастичните филми.

 

          Дали Герда ще успее да спаси приятеля си, дали ще развали жестоката магия над Кай и ще продължи ли тяхното приятелство, ще узнаете на финала………

 

В спектакъла участват 20 деца на възраст между 6-17 години. Студио ДЕФИСТО събира на сцената младия професионален актьор Стоил Стоянов, абсолвентката от НБУ Християна Стоименова и изпълнителката на главната роля в новия български филм „Баща ми, майка ми, сестра ми“ Александра Костова.

 

Мултимедия и монтаж: Иван Динев

Хореограф: Лора Пехливанова

Музикално оформление:  Иван Динев

Асистент: Емануела Еленова