Зареждане...

Дата на събитието

Детайли за събитието

Очакваме ви на 17 март 2018г. в залата на Синдикален дом на културата - София от 19.00ч.

 

Дейността на „Петлите“ стартира през 2006 година в коридорите на ДДЛРГ „Александър Георгиев Коджакафалията“ - гр. Бургас. От 2009 година групата изнася репетициите в Младежки културен център - Бургас с помощта на Община Бургас. В нея влизат и деца с родители. По този начин интеграцията чрез изкуството се увеличава - децата работят заедно и се социализират много по-бързо и лесно сред своите връстници.

Формацията отваря още две групи в квартал „Победа” – Бургас и в град Черноморец.

От създаването до момента Танцовата формация е изнесла над 300 самостоятелни концерта и е носител на многобройни национални и международни награди. Пет национални турнета под патронажа на г-жа Нешка Робева, Министерството на културата, Министерството на труда и социалната политика и на Община Бургас. Спектаклите който са правени с децата от „Петлите”, са „Родени без любов“, „Пеем и танцуваме, за да не плачем“, „Забравени, но не от теб“, „Път за всеки“ „Една отворена врата“. през 2013г. Талантливите момчета и момичета от групата направиха голям спектакъл в една от най-големите зали на България - зала 1 на НДК. Те са решили отново да се завърнат в София с най-новия си спектакъла "Циганката" - този път в залата на Синдикален дом на културата. Той пожъна вече голям успех в родния Бургас,

Циганката - красива, магнетична, непокорна, изящна! Такава са я виждали не един поет и художник. Такава ли я виждаме ние днес? Можем ли да я приемем като равна, можем ли да бъдем приятели, можем ли да я обичаме? Това са част от въпросите, които задава Танцова формация “Петлите” в най-новия си спектакъл. Младо момиче - циганка, попада в танцова трупа с единственото желание да стигне до голямата сцена и да покаже своите умения. Още щом влиза в репетиционната зала, усеща атмосферата на уют и топлина. Всички са като едно семейство - щастливи и усмихнати! Малко по-късно, обаче, момичето усеща, че е невидима за останалите - никой не я забелязва и не й обръща внимание. Когато всички отиват да празнуват рожден ден - никой не я кани да се присъедини. Останала сама, тя разбира, че само защото е с различен цвят на кожата не може да бъде една от тях... Да се откаже или да се бори в името на голямата си любов - танца... Ще се намери ли някой да я приеме такава, каквато е... Ще види ли някой колко красива, магнетична, непокорна и изящна е всъщност... Отговорите на всички тези въпроси ще получите на финала на спектакъла!

Очакваме ви на 17 март 2018г. в залата на Синдикален дом на културата - София от 19.00ч.

Благодарим на Парк хотел "Москва" и на пецатница "Мулти принт" за съдействието.

Карта
  • Кино театър „Освобождение“ СДКТРБ

    бул."Княгиня Мария Луиза" 106
    . Sofia

    bulevard%20%22Knyaginya%20Maria%20Luiza%22%20106%2C%201233%20Sofia%2C%20Bulgaria