Зареждане...

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

Коледен концерт на Виенския камерен оркестър

 

Дами и господа, Germi Art & Entertainment с любезната подкрепа на Столична община имат удоволствието да Ви поканят на изключителен коледен галаконцерт на Виенския камерен оркестър със солист виртуозния цигулар Марио Хосен. Събитието ще се състои на 5 декември от 20:00 ч. в зала 1 на Националния дворец на културата.

Концертът ще пренесе в София автентичния виенски коледен дух с програма от произведения, включващи музикални съкровища на Йохан Щраус (баща), Йохан Щраус (син), Йозеф Щраус и Фриц Крайслер.

Световноизвестните музиканти от Виенския камерен оркестър ще подарят на българската публика знаменитото си affettuoso – тяхната заразяваща страст и ентусиазъм, съчетани с изключително високото им технично ниво, подписват всеки концерт с автографа на незабравимия спомен.

Солист и диригент на концерта е виртуозният цигулар проф. Марио Хосен, чиято харизма и сценично присъствие му спечелиха безапелационна слава в най-елитните концертни зали в света. Със своето участие маестрото сбъдва амбицията на Germi Art & Entertainment да подарят на българската публика коледно музикално преживяване с премиум качество.

ВИЕНСКИЯТ КАМЕРЕН ОРКЕСТЪР е основан през 1946 г. Диригенти и специални партньори на оркестъра са били звезди като Йехуди Менухин, Карло Зеки, Шандор Вег, Филип Ентрермот, Емст Ковачич, Йожи Хатори и др. От 2008 г. главен диригент е Стефан Владар, с когото още веднъж оркестърът заема челно място в национални и международни класации. Оркестърът е свирил няколко пъти във Vienna Konzerthaus и е чест гост на големи музикални фестивали и концертни зали по света. Международната репутация на Виенския камерен оркестър е документирана по време на световни турнета и редовни ангажименти във всички големи европейски градове.

МАРИО ХОСЕН дебютира като солист на оркестър на 8-годишна възраст. Работата му с изтъкнати изпълнители и музикални педагози като Михаел Фришеншлагер и Жерар Пуле бележи важен отпечатък върху кариерата му. Солист с висока международна репутация, Хосен свири с редица оркестри, сред които са Английският камерен оркестър, Брукнер Оркестър Линц, Кралската филхармония, Симфоничният оркестър „Чайковски” на Московското радио, Оркестърът на Миланската скала, Симфоничният оркестър на БНР, Мексиканският държавен симфоничен оркестър, Софийската филхармония и много др. Хосен има изяви на всички континенти от САЩ, Канада и Австрия до Италия, Франция, Швейцария, Испания, Мексико, Египет, Китай, Русия и Япония. Концертира и прави записи със световноизвестни артисти, сред които Адриан Йотикер, Филип Бернолд, Жан Бернар Помие, Бруно Канино, Израел Инон, Милена Моллова, Владимир Федосеев.

Mарио Хосен е един от най - добрите интерпретатори и специалисти на творчеството на Паганини. Престижна покана получава от издателство "Доблингер" във Виена да редактира цялостното творчество на Паганини, както и да изпълни за водещи звукозаписни компании като Dynamic и Naxos, премиерни, неизпълнявани произведения за великия италиански композитор. Той един от малкото избрани солисти, сред които Руджеро Ричи, Салваторе Акардо и Масимо Куарта, които са удостоени с това признание. Паралелно с това Марио Хосен е почетен професор на НБУ със солидна преподавателска кариера и студенти носители на високи отличия от конкурси и фестивали в Европа и Азия. Инициатор е на редица международни проекти и е в сърцето на създаването на Академичния оркестър „Камерата Орфика“, както и на Първия международен цигулков фестивал във Варна през 2015 г. Няколко години успешно провежда и Международната академия и фестивал „Орфеус“ във Виена, Австрия.

Свири на цигулка "Гуаданини" от 1749 г. предоставена му от Австрийската национална банка.