LEZGINKA  - Билети

 


 КРАСОТАТА И СИЛАТА НА КАВКАЗ

LEZGINKA

Няма налични коментари.

Няма налични коментари от фенове за LEZGINKA. Бъди първи, напиши коментар и го сподели с останалите.

Информация

ЛЕЗГИНКА – КРАСОТАТА И СИЛАТА НА КАВКАЗ


 


Държавният академичен танцов ансамбъл „Лезгинка“  ще разкрие цялата красота на Кавказ във вихрен спектакъл, оставящ зрителите без дъх. Уникални танцьори, израснали в кавказката република и демонстриращи красивото лице на Дагестан, съчетават умело традиционното изкуство и съвременната хореография. Те предават цяла палитра от емоции само с движения на тялото. Вихрените танци, наподобяващи в известна степен българските ритми заради общите ни прабългарски корени, ще се допълват с изящни оригинални носии.


"Лезгинка" представлява мултиетнически състав, в който можете да видите не само красотата на техния фолклор, но и песните на 33-те националности от Дагестан и Северен Кавказ.
“Щастливото семейство” от Дагестан ще зарадва своите почитатели на 2 декември в Пловдив, Дом на културата“ Борис Христов“, 3 декември в зала 1 на НДК и 4 декември, зала „ Арена Асарел“ Панагюрище.


 


Ансамбъла, създаден преди близо 60 години е обиколил градовете на Русия, ОНД, и в Германия, Полша, Чехия, Словакия, Алжир, Тунис, Мароко, Либия, Сирия, Йордания, Ирак, Кувейт, Франция, Англия, Турция, Белгия , Холандия, Италия, Испания, Нова Зеландия и Австралия и други страни, като са поставили рекорд 79 спектакъла за 10 дни.


През 2014 г. участват в церемониите на Зимните олимпийски игри в Сочи.