Щраус гала с Vienna Schönbrunn Orchestra  - Билети

Щраус гала с Vienna Schönbrunn Orchestra

Няма налични коментари.

Няма налични коментари от фенове за Щраус гала с Vienna Schönbrunn Orchestra. Бъди първи, напиши коментар и го сподели с останалите.

Информация

Щраус гала с

Дворцовия оркестър на

Замъка Шьонбрун - Виена

 (Strauss Gala with Vienna Schönbrunn Orchestra)

 

 

-------------- 

6.08. – Велико Търново / Крепост Царевец

7.08. – Варна / Летен театър

8.08. – София / пл. Александър Невски

-------------- 

 

Оркестърът на двореца Шьонбрун - Виена е реномиран камерен оркестър с международна популярност, който пресъздава музикално блясъка и романтиката на имперска Виена. Наред с високото музикално ниво оркестърът се отличава с хомогенно звучене, очарователно изпълнение и извънредно елитарна изява. 

Предвид очарованието и върховите си музикални изпълнения Оркестърът на Шьонбрун жъне интерес и овации в близки и далечни страни. Досегашните му гастроли в Швеция, Финландия, Дания, Япония, Китай, Германия, Испания, Русия, Южна Америка и Дубай са преминал и при препълнени зали и възторжено аплодираща публика. 

Репертоарът на Оркестъра е специализиран върху произведенията на В. А. Моцарт, династията на Щраус и техни съвременници. Оркестърът отдава голямо значение на Виенския музикален стил и интерпретирането на композиторите на Виенската класика, както индивидуално, така и “по виенски”, благодарение на което Оркестъра е без конкуренция в австрийската столица. 

Дворцовият оркестър на Шьонбрун – Виена има дългогодишен опит в работата с изпълнители на оперетна музика и неслучайно точно той, вече над 25 години е привилегирован да свири в един от най-красивите и романтични замъци в света.

За коледните празници през 2021г Оркестъра изнесе два Коледни концерта в България - София (Зала 1, НДК) и Пловдив (зала С. И. Л. А. ). Концертите преминаха при препълнени зали и силно очарована публика

Това е и мотивацията през лятото на 2022г Оркестърът да се завърне в България с обогатена и значи телно по-широко обхватна програма за още 3 концерта под открито небе, изцяло съставена, около пройзведенията на династията Щраус. 

Коледните концерти на Оркестъра през декември 2021г. в България бяха организирани в концепцията на най-известния в света и обичан от любителите на класическата музика Новогодишен концерт на Виенск ата Филхармония.

Планираните летни концерти в България ще са в концепцията на второто най-значимо събитие за Виенската Филхармония – летният им концерт под открито небе, провеждащ се в градините на Двореца Шонбрун.

 

Турнето на оркестъра в България е предвидено в 3 вечери – Велико Търново на Крепостта Царевец, като част от Международния фестивал “Сцена на вековете”, Варна в един от най-красивите и романтични открити театри на Балканите - Летен театър, a кулминацията на турнето ще се случи в самия център на София на пл. Александър Невски.

 

В продължение на два часа и половина 24 музиканти и 2 солисти ще оставят без дъх запленената публика, а допълнителното светлинно-визуално шоу ще довърши магията под звездите. В антракта между двете части всички ще имат възможност да се наслядят на чаша Sekt или освежаваща напитка, а при невъзможност за провеждане на събитието, поради метеорологични или други причини, парите на всички закупили билети са гарантирани.

 


Очаква ни събитие без аналог за тази година в България. Препоръчваме да си осигурите билети за хубавите места сега!


Начало на всички концерти: 20.30 часа