Vesko Eshkenazy - Билети

Веско Ешкенази на 50

Vesko Eshkenazy @ Oeticket.com

Налични билети за Vesko Eshkenazy

Сортирай резултатите

Място

Дата

Няма налични коментари.

Няма налични коментари от фенове за Vesko Eshkenazy. Бъди първи, напиши коментар и го сподели с останалите.

Информация

ВЕСКО ЕШКЕНАЗИ / 50

 

Юбилеен концерт на виртуозът, който вече 20 години заема позицията на концертмайстор на кралският оркестър Концертгебау

 

 

    На 17 март 2020 година, виртуозът Веско Ешкенази ще застане на сцената на Зала 1 на НДК в гр. София, за да сподели с българската публика неговият 50 годишен юбилей. 50 години живот, чийто смисъл е цигулката. Той се обръща към нея с “ТЯ“, а  “ТЯ“ го дарява със сцени и публика, за която той самият дори не може и да си мечтае.

Двамата са комбинация от емоция, експлозия, себеотдаване и компромиси.

 

    За предстоящия юбилей, Веско подготвя една нетипично за него шарена програма от произведения, извън рамките на класикът  който е.

Концертът ще се състои под съпровода на Плевенската Филхармония, а диригент ще бъде не кой да е а човекът, израснал рамо до рамо с Веско – неговия брат, Мартин Пантелеев.

В две концертни части, публиката ще се наслади на любимите класически призведения

на Веско, както и на гости, с които той работи през годините.

Такива са Людмил Ангелов, МИРО, Дани Милев, Люси Дяковска и други.

Дамата, която ще разкаже моменти от живота на Веско все още е тайна.

 

    Произведения като „Рапсодия в синьо“ , „Libertango“, „Monti Csardas“, „Не сега“, „Лунната соната“, „Adagio“, ще прозвучат по нечуван до сега начин.

 

    Веско Ешкенази е музикант, носител на много отличия за приносът му в музиката не само в България, а и в Холандия, но и личност, която на 17.09.2019  беше удостоена със званието “Почетен гражданин на гр. София“.

 

    Концертът се представя с подкрепата на Столична Община, НДК и медийните партньори Btv Media Group и Bradio Group.

 

Билети на цени от 30лв до 100лв.

Веско Ешкенази е брилянтен цигулар. Роден в България през 1970 в семейство на музиканти, Веско още като дете се изявява като оркестров водач. През 1990 Веско Пантелеев – Ешкенази заминава за Лондон, завършва двегодишен майсторски клас за солист-изпълнители при проф. Ифра Нийман в Гилдхол скул и през 1992 получава диплома за соло изпълнител. Концертира в Европа, САЩ, Южна Америка, Индия, Китай. Веско Пантелеев – Ешкенази е бил солист на Софийската филхармония, Концертгебау оркестър Амстердам, Лондонския филхармоничен оркестър, Английския камерен оркестър, Симфоничния оркестър на Монте Карло, Симфоничния оркестър на Мексико сити, Холандския филхармоничен оркестър, Пражкия симфоничен оркестър, Ирландския национален симфоничен оркестър, Баховия камерен оркестър – Берлин и др.

Билетна аларма

Научете първи за предстоящите събития.

Регистрирайте се на eventim.bg билетна аларма и ще научите първи за концерта на вашата любима звезда.