30 години АХАТ - Последният поход  - Билети

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

                       ПОСЛЕДНИЯТ ПОХОД НА АХАТ


През 2016 година легендарната рок група АХАТ отбелязва 30 години от създаването си с национално турне.


От създаването си през 1986-та и до днес рок група АХАТ безспорно е запазената марка номер едно на българския твърд и тежък рок. Стила и звученето на групата се доближават плътно до емблематични течения като прогресив, хеви метъл и прогресив метъл, а за многохилядните си дългогодишни фенове АХАТ неотменно носят ореола на пионери на този стил музика в България. Няма съмнение, че това ексклузивно събиране на членовете на групата за това юбилейно национално турне е едно от най-значимите музикални събития в България за тази година.


 „Това ще бъде последното ни национално турне. Трудно се събираме вече, поради различните посоки и ангажименти на всеки. Решихме да отбележим това събитие най-вече заради невероятните феновете на българската рок музика, както и да предоставим една последна възможност за тези, които само са чували за Ахат и нашата музика, да ни видят и на живо. А за нас е важно, че ще можем за последен път заедно да се поклоним пред хората, които запазиха в сърцата си и обграждат с любовта си нас и нашата музика през всичките тези години…“, споделя фронтмена на Ахат, Звезди Керемидчиев.


Публиката помни множество знакови появи на АХАТ от последните години - като съпорт на Дийп Пърпъл, Юрая Хийп, Уайтснейк, Дъ Кълт, Блек Сабат, Скорпиънс, Айрън Мейдън, както и последното им турне през 2007-а година. Но вече от няколко години АХАТ не са работили заедно.


„Ние вече не сме работеща група, всеки отдавна е поел по своя път и се занимава с различни неща, но решихме, че 30 годишния ни юбилей е прекрасен повод да се съберем, да поработим както някога и да затворим една страница от историята – нашата и на българския рок. А това е една история, която заслужава такъв грандиозен край.“, допълва Денис Ризов, басистът на групата.


До момента графика за протичане на „Последния поход” е:


22 Ноември   - Велико Търново, Дворец на Културата и Спорта „Васил Левски”.


23 Ноември   - Русе, Булстрад Арена


25 Ноември   – Варна, Дворец на Културата и Спорта, зала МЛАДОСТ


27 Ноември   – Бургас, Спортна зала МЛАДОСТ


28 Ноември   – Пловдив, Панаирна палата 2


30 Ноември   – Благоевград, Спортната зала СКАПТОПАРА


17 декември – София, НДК - ЗАЛА 1


Съпорт на турнето на АХАТ е първата рок дама на България Милена Славова с нейната банда.


Групата пази като тайна и изненада сет листа за концертите, но вече е известно, че наред с емблематичните хитове ще прозвучат и някои песни, които отдавна или никога не са изпълнявани на живо.


Билети за турнето на АХАТ се продават в мрежата на EVENTIM в цялата страна, на място в касите при залите в градовете, както и онлайн на www.eventim.bg