70 години - ДФА ФИЛИП КУТЕВ - Билети

70 години - ДФА ФИЛИП КУТЕВ

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

Държавен Фолклорен Ансамбъл „Филип Кутев“

празнува 70-тата си годишнина с три концертни спектакъла

70-годишната история на държавния фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“ ни е дала многобройни поводи за гордост, а всяка нова негова изява е истински празник.

Основаният през 1951 година от композитора Филип Кутев ансамбъл-възражда, съхранява, творчески интерпретира и популяризира българската фолклорна култура с концерти както в Европа, така и в Азия, Африка и Америка. Най-характерните музикални и танцови реализации са плод на големия талант и дълбоко познаване на българския фолклор от неповторимите творци Филип Кутев и Маргарита Диковa, продължено и в наши дни от Елена Кутева, Георги Андреев, Ивайло Иванов.

Този февруари ще имаме привилегията да се докоснем до внушителните гласове, магнетичните музиканти и виртуозните танцьори на ДФА “Филип Кутев”, които ще честват своята 70 годишнина с три ярки концерта:

На 18 февруари - “НАЧАЛОТО”- ще чуем и видим музикални и танцови произведения съхранени от раждането на ансамбъла до 1985 г., включително и емблематичната постановка “Тракийска сватба”.

На 19 февруари - “ПЪТЯТ”- ще се насладим на премиерата на три нови произведения на ансамбъла, както и на участието на специалните гости - професионалните ансамбли “Пирин” и “Тракия”.

На 20 февруари - “НАСЛЕДСТВОТО”- ще се докоснем до фолклорно и сценично изкуство на ансамбъла. В този концерт специалните гости ще бъдат ученици от Национално училище за танцово изкуство – София ; Национално училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев“ – Котел и Национално училище за фолклорни изкуства „Широка лъка“

И в трите концерта, заедно с оркестър и хор на ансамбъла, специално участие ще вземе невероятната ПЕТЯ ПАНЕВА-Гласът на България!

Тържествените концерти по повод 70-годишния юбилей на ДФА “Филип Кутев” се провеждат под патронажа на Президента на Република България г-н Румен Радев, и ще сложат началото на национално турне, което ще се проведе през 2022 година.

Специално за юбилея се предлага пакет - “три концерта с един билет” , с които се спестяват до 50 лв. само за един зрител или един концерт е безплатен.

Регулярните цени на билетите за всеки отделен концерт са от 20, 30, 40 и 50 лв.

Вход за деца до 10 години е безплатен, без седящо място!