70 години - ДФА ФИЛИП КУТЕВ

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

70 години Държавен Фолклорен Ансамбъл „Филип Кутев“

Основаният през 1951 година от композитора Филип Кутев ансамбъл възражда, съхранява, творчески интерпретира и популяризира българската фолклорна култура с концерти в целия свят.

70-годишната история на държавния фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“ ни е дала многобройни поводи за гордост, а всяка нова негова изява е истински празник.

Проведените последователни три концерта с три различни програми в средата на февруари в зала 1 на Национален дворец на културата, гарантира успех и в националното турне на емблемата на фолклорното изкуство и през 2022 година.

В състав с над 80 души екип, националният ни фолклорен ансамбъл ще реализира юбилейни концерта извън град София като в първата група са градовете Шумен на 7 април с участието на ДТА „Веселяче“, Велико Търново на 8 април и Русе на 9 април със специалното участието на ФТТ „Найден Киров“.

През месец юни следват градовете Добрич на 15.6 с участието на ПФА „Добруджа“, град Варна на 14.6 и град Бургас на 17.6 със специалното участие на ПФА „Странджа“. На 2 юли ще гостуваме на град Сандански в летен театър.

Специален гост-солист в концертите в Добрич и Варна ще бъде победителката в Гласът на България – Петя Панева.

През месец септември предстоят концерти на 27.9 на Античен театър в град Пловдив и на летен театър в град Хасково на 29.9.

Пролетните концерти са с начало 19.00 часа, летните от 21.00 ч., а през септември от 20.00 ч.

Юбилейната година ще завърши на 4 декември с четвърти концерт в зала 1 на НДК и четвърта различна програма, след трилогията през февруари.

Генерален спонсор на националното турне е АЕЦ Козлодуй.

С изключителната подкрепа и съдействие на Министерство на културата.

Докоснете се до внушителните гласове, магнетичните музиканти и виртуозните танцьори на ДФА “Филип Кутев”!

Бъдете част от празничните концерти!

Специално за юбилея входа за деца до 10 години е безплатен, но без седящо място!