Зареждане...

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

Режисьор: Мартин Киселов

Художник: Теодора Лазарова

Участват: Димитър Живков - гост, Явор Борисов - гост, Димитър Гавраилов, Мара Бонева, Ирена Дунавска, Георги Антов, Ивайло Драганов, Георги Атанасов, Милен Вангелов, Петър Петров, Ивелина Павлова, Беатрис Благоева, Сава Драгнев

 

Теоретично, "Мъртви души" е класика – всички са чували за романа, изучава се в училище, а изразът дори се използва нарицателно… Но на практика това, срещу което се бори Гогол – корупцията в душите ни – продължава да бъде главен проблем на нашето общество, първопричина на всичките ни беди. Уж всички сме чели романа, а все едно не сме го разбрали. Вижте само в каква държава живеем? Как негласно се примиряваме. И колкото и да имаме крещяща нужда от истории като "Мъртви души", толкова все ги разказваме неадекватно, като вместо да развълнуваме и замислим зрителя, пренасочваме вниманието му от съдържанието към формата. С предстоящата постановка ще опитаме да решим тези проблеми, като свържем историята с ежедневието ни и я представим по ясен, вълнуващ, забавен и динамичен начин.

 

Един авантюрист – Чичиков, предлага непристойни сделки на помешчиците от N-ска губерния и купувайки крепостните им, доказва тяхното мъртводушие. В действието се намесва самият Гогол и историята се завърта шеметно, за да разберем, колко онова, което се е случвало преди близо двеста години, е ужасно актуално и днес.

 

Купуваме – продаваме! Какво!? Себе си, или душите си.

 

Имате ли душа за продаване? Елате! Ние ще ви предложим НАЙ-ДОБРАТА цена!

 

Насам Народе!!!

 

Не е за изпускане!