Александър Селие - Импровизации  - Билети

със специалното участие на Христина Белева (гъдулка) и Костадин Генчев (кавал)

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

Това е първата среща на българската публика с швейцарския пианист и мултиинструменталист Александър Селие, син на известния продуцент Марсел Селие, популяризирал българската музика с албумите си « Le Mystère Des Voix Bulgares » („Мистерията на българските гласове“).


Музикант, композитор и изпълнител, Александър Селие вечно търси нови музикални срещи. Множеството му пътешествия и колаборации никога не са спирали да обогатяват неговите хармонии и ритъм. Пианистът мултиинструменталист има мания – да превръща обекти от ежедневието в музикални инструменти, като по този начин създава около себе си игрива и поетична вселена с привкус на Jazz и латинска музика.

На сцената Александър напълно се отдава и непрестанно преоткрива себе си и споделя детската си вечно търсеща душа, водейки публиката към непознати територии.


Благодарение на страстта на своите родители, които са записали и продуцирали множество артисти от Източна Европа, Александър е силно повлиян от богатството на балканския фолклор. През 1972 г. неговият баща, Марсел Селие, за пръв път чува красивите български женски гласове и решава да ги представи в седмичното си радио предаване « Le Mystère Des Voix Bulgares ». Това емблематично заглавие през 1975 е дадено и на първия албум с музика представящ тези гласове, а впоследствие и на Ансамбъла за народни песни към БНР, който е имал най-много песни в албумите « Le Mystère Des Voix Bulgares ». Хорът продължава да очарова света и до днес концертирайки с това име.