BGR zlatniteglasove1 - Билети ©

АНИ ВЪРБАНОВА–ЗЛАТНИТЕ ГЛАСОВЕ НА ОРФЕЯ

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

„АНИ ВЪРБАНОВА – 45 години на сцена – ЗЛАТНИТЕ ГЛАСОВЕ НА ОРФЕЯ – ВАСИЛ НАЙДЕНОВ, КАМЕЛИЯ ТОДОРОВА, ПАНАЙОТ ПАНАЙОТОВ...


7 април, НДК, Зала 11 („Люмиер”) , 20.00 ч.


   • Участват: Васил Найденов, Камелия Тодорова, Панайот Панайотов, „Трамвай № 5”,Деян Неделчев  и др.

  • Със специалното участие на на групата, създадена от ВИЛИ КАЗАСЯН – „Студио Ве”


 


 


Музикална компания „БГ МЮЗИК 18” организира мегаконцерт –      


„АНИ ВЪРБАНОВА – 45 години на сцена – ЗЛАТНИТЕ ГЛАСОВЕ НА ОРФЕЯ“. Спектакълът е построен от едни от най-обичаните хитове от репертоара на Ани Върбанова, чийто път в музиката започва в легендарната група „Тоника” (на която тя е първата солистка още от създаването), преминава през сцените на големи международни конкурси и шоубизнеса в Западна Европа и Скандинавия. Ще  прозвучат и песни с нейните приятели, печелили голямата награда за изпълнение от международния конкурс „Златният Орфей”.


Специалистите определят Ани Върбанова като певица с уникални гласови възможности. Тя е сред най-награждаваните на международни конкурси вокалистка, а гласът й звучи в редица български филми.


Меломаните с нетърпение очакват песните: „Детство мое”, „Ако имаш време”  (една от най-любимите български рок балади), „Търси се”, „Не приемай чужди съвети”, „Цветове”, които са сред златните български хитове повече от 45 години.


За да се почете паметта на Вили Казасян, специално за концерта се събира оригиналният състав на създадената от него група „Студио Ве” – Стефан Димитров (известният днес композитор), Петко Петков (Трамвая), Надежда Казасян и Ани.


В деня на музикалния празник излиза и новият албум на Ани Върбанова. Предвид, че е работила като самостоятелна певица основно в чужбина, това е  първият й диск в България. В него събира както златни хитове, така и съвсем нови песни. Този проект е много съкровен и личен за нея, защото е последното обещание, което дава на своя баща, преди да си отиде от този свят.


Ани Върбанова е потомствен музикант. Дядо й Върбан Върбанов е основател на Бургаското музикално училище, първото по рода си в България. Баща й Христофор Върбанов е директор на това училище и на музикалната школа към Дома на транспортните работници в Бургас, където именно по негова идея е създадена „Тоника”. Първите солисти на групата са Ани Върбанова, Ева и Гого Найденови и Яким. След като Ани е приета в София в Българска държавна консерватория, тя напуска „Тоника”. Но в София съдбата я среща с Вили Казасян и тя става солистка на изключително популярната през 70-те група „Студио Ве”.


За почти десетгодишното съществуване на групата певицата пее сопрановите вокални партии, като е солистка в голяма част от песните, сред които „Слънце, слънце“, „Твоето име“, „Ръка подай“, „Насам-натам“, „Детство мое“ и мн. др. Паралелно със „Студио Ве“ певицата записва дуетни песни с Петко Петков (по онова време е един от членовете на състава), както и самостоятелен репертоар. Пее джаз-рок с оркестъра на Райчо Иванов. До 1981 г. е щатна певица към Биг Бенда на Българската телевизия и радио.


 


 


 


През 1977 г. Ани Върбанова е избрана да представя България в Международния конкурс за изпълнители на фестивала „ЗЛАТНИЯТ ОРФЕЙ “ и печели Голямата награда – Златната статуетка.


През 1983 г. е удостоена с гранд при на фестивала „Гала“ в Хавана, Куба, а на следващата година тя получава първа награда на „Шлагерфестивал“ в Дрезден.


Ани Върбанова има над 50 самостоятелни песни, записани в БНР, и около 17 песни и вокализи, включени зад кадър в много български анимационни и игрални филми, като „Баща ми бояджията “, „Пет чужди дни “, „Изкуствената патица “, „Дами канят “, „Неочаквана ваканция “, „Нефт“  и мн. др.


В редица песни на големия Емил Димитров лично той поверява на нея дамските вокални партии. Записите и турнетата ги превръщат в приятели завинаги.