Зареждане...

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

 

Концертът на Арена ди Верона квартет „Пулсът на Европа“ с по-ниски цени през май

 

Germi Art & Entertainment – организаторите на концерта Пулсът на Европа на прочутите Арена ди Верона квартет в зала „България“ пускат 200 промоционални билети по случай 9 май – деня на Европа през месец май!

Концертът на прочутите италиански музиканти, който се осъществява с подкрепата на Столична община и е част от събитията в рамките Българското председателство на Съвета на Европейския Съюз, предстои на 28 май в зала България. През месец май почитателите на класическата музика ще могат да се сдобият с билети за Пулсът на Европа на промоционални цени, с 10 лв. по-ниски от първоначално обявените, и вече могат да бъдат закупени на цени от 15 до 50 лв. Билетите са в продажба в мрежата на Eventim, и на касата на зала „България“.

Талантливите инструменталисти от Арена ди Верона квартет са Гюнтер Санин, Винченцо Куаранта (цигулки), Лука Поца (виола) и Сара Аиролди (виолончело) – възпитаници на едни от най-престижните световни музикални училища и селектирани в прочутия оркестър на Арена ди Верона.

Пулсът на Европа на 28 май е под диригентството на Владимир Кираджиев (Австрия/България) и със специалното участие на австрийските музиканти Михаел Публих (пиано) и Рафаел Дженер (ударни). В концерта участие ще вземе и Камерата Орфика НБУ.

Програмата на Пулсът на Европа с Арена ди Верона квартет включва музикални интерпретации на световно ниво с творби на Джузепе Верди, Стефан Драгостинов и Михаел Публих.

В програмата:

Оторино Респиги - Антични арии и танци, сюита № 3

 

Едуард Елгар - Интродукция и Алегро за квартет и струнен оркестър, оп. 47

 

Джузепе Верди/ аранжимент Арена ди Верона квартет - Вариации по теми върху операта „Трубадур“

 

Стефан Драгостинов  - „Лятна сюита“

(прeмиерно изпълнение на обработка, посветена на Камерата Орфика НБУ по случай 70-годишния юбилей на големия български композитор)

 

Михаел Публих - Кубинска сюита за пиано, ударни, бас китара, флейта и оркестър

В събитието във Facebook може да намерите актуална информация за концерта.