Зареждане...

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

Artmospheric Festival 2011

21-24a-и юли, Западна Стара планина, биоферма Чемерник

 

За своето пето издание фестивалът се завръща у дома - в сърцето на Западна Стара планина, районът над хижа Тръстена и биоферма Чемерник, познат на посетителите с двойните си дъги, мистична мъгла и панорамни слънчеви гледки. Предпоследния уикенд на юли предстоят нови четири дни на вдъхновение сред природата в компанията на усмихнати креативни хора.

 

Gabriel Le Mar, Sensient, Brando Lupi, Dave Twomey aka Tr nch и Solitude оглавяват списъка от множество български и чуждестранни музиканти, визуални артисти и експериментатори, включени във фестивалната програма. Основни музикални направления са idm, ambient, dub, deep & dub techno, progressive & psy trance, ambient techno, като слуховият комфорт пред главната сцена отново ще бъде гарантиран от съвършена Funktion-One аудио система.

 

През годините Artmospheric Festival се утвърждава като водещо събитие за интелигентна и експериментална електронна музика и алтернативна култура. Това е и първият български музикален форум на открито, който редовно осъществява разделно събиране и рециклиране на всичките си отпадъци. И тази година екипът на Artmospheric продължава търсенето на най-подходящ формат за независим и природосъобразен планински фестивал. По традиция музикалната програма ще бъде съпътствана от редица лекции и работилници, предимно в сферата на екология и устойчиво развитие, като в уъркшоп зоната със свои типита присъстват организации като Permaship и WWOOF.

 

Фестивалната карта включва още: горска читалня “хижа Книжа”, алтернативна сцена, нощно кино, “езо:сферик” - зона за йога и масаж, пункт за първа помощ, пункт за рециклиране, палатков лагер със свежа планинска вода и еко-тоалетни, вегетарианска кухня, био магазин, чайна и др. Тандемни полети с парапланер, организирани от Skynomad, и възможността за яздене на коне, която предлага биоферма Чемерник, допълват дейностите в района.

 

Тече последната фаза на предпродажбата на билетите за фестивала. Цената е 40лв, като това включва и двупосочен билет за организирания транспорт от жп гара Лакатник.

 

За подробна информация относно потвърдени артисти, програма, местоположение, транспорт и всичко друго, свързано с фестивала, следете www.artmospheric.org.