Asarel Bulgaria Open  - Билети

BG Asarel200 - Билети ©

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

По-малко от месец до началото на супер турнира по тенис на маса Seamaster 2019 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open! Състезанието, което за поредна година е част от Seamaster ITTF World Tour, ще се проведе от 13 до 18 август в Панагюрище, а място на битките ще е модерната "Арена Асарел".


 


               Предстои петото поредно издание на надпреварата, която бива развивана с невероятни темпове. Това се случва с ежедневните усилия на основния спонсор "Асарел - Медет" АД - най-значимото предприятие за региона на Панагюрище, на сдружение "Асарел България Оупън" и на сътрудничеството с Българската федерация по тенис на маса. По традиция пенсионно-осигурителна компания "Съгласие" отново подпомага много сериозно организацията и провеждането на турнира. Част от финансирането се поема от Министерството на младежта и спорта. Топ нивото на настилката в "Арена Асарел" за пореден път се осигурява от Liebherr, а китайската транспортна компания Seamaster, чието име носи и ITTF World Tour,  е най-големият международен спонсор на турнира за поредна година.


 


               Тазгодишното издание е с рекорден награден фонд от $190 000 - с $30 000 повече от Seamaster 2018 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open. Върхово постижение тази година ще има и в броя на участниците - 316! В Панагюрище отново идват някои от най-добрите състезатели в тениса на маса: световният номер 4 Томоказу Харимото (Япония), неговите сънародници Коки Нива и Юн Мизутани, както и корейците Джан Вуджин и Лий Сансу. Както и през 2018, и сега ще има солидно китайско участие, макар и без шампионите по единично Сю Син и Дин Нин. Европейското присъствие също впечатлява - вторият от Европейските игри в Минск 2019 Джонатан Грот (Дания) заяви участие, а номер 15 в света Лиъм Пичфорд отново ще е сред основните атракции в "Арена Асарел". И когато става въпрос за атракции, няма как да не насочим вниманието и към нигерийския шоумен Куадри Аруна - 1/4 финалист от Олимпийските игри в Рио преди 3 години, когато по сензационен начин изхвърли германската легенда Тимо Бол!


 


               В последните мигове на срока за записване в турнира заявка подаде и четирикратният олимпийски медалист Дмитрий Овчаров! Германецът дебютира в Панагюрище с титла през 2017, но преди 12 месеца не успя да повтори постижението си и сега ще е амбициран да се върне сред призьорите.    


 


               При дамите нещата изглеждат дори още по-впечатляващо! Отново ще видим най-силните японски състезателки - изпъква двукратната шампионка в Панагюрище  и на сингъл, и на двойки Касуми Ишикауа. 18-годишната сензация Мима Ито също ще радва българските фенове. Ще видим и редица медалистки от Европейските игри в Минск. Спечелилите сребърни медали в отборната надпревара за Румъния Бернадет Соч, Елизабета Самара и Даниела Додеан-Монтейро идват в Панагюрище. Участие е заявила и вицешампионката на сингъл - играещата за Германия Хан Ин. 


 


 


               Българското участие - общо седем български състезатели ще вземат участие на Seamaster 2019 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open, като двама от тях започват от основната схема поединично - при мъжете това е Теодор Александров, а при дамите във фазата на директните елиминации в Панагюрище отново ще видим европейската шампионка на двойки за девойки от Гимараеш '17 Мария Йовковa (носителка на наградата на името на проф. д-р Лъчезар Цоцорков за най-перспективна състезателка). В квалификациите започват Денислав Коджабашев и младият талант Стефан Тодоров (също носител на наградата на името на проф. д-р Лъчезар Цоцорков), а при дамите ще имаме три представителки - държавната шампиона Полина Трифонова, Ивет Илиева и Калина Христова.          


 


               Денислав Коджабашев и Теодор Александров отново ще радват публиката с изявите си при мъжките двойки. През 2017 Коджабашев и Александров направиха фурор в надпреварата, достигайки до 1/4 финалите и това дава основания да очакваме силно представяне от най-обиграния ни дует. Мария Йовкова и Полина Трифонова ще сформират българския тандем при жените.


 


               Настоящото издание ще предложи на зрителите в "Арена Асарел" и атрактивната дисциплина смесени двойки, където ще има и българско участие в лицето на Мария Йовкова и Денислав Коджабашев.  


 


               През идните дни почитателите на тениса на маса в България за първи път ще имат възможност да закупят билети за Seamaster 2019 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open в мрежата на Eventim!