AXEL & LADYVA  - Билети

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

Уважаеми дами и господа,


имаме изключителното удоволствие да ви представим


едни от най-добрите буги-вуги пианисти в света,


на сцената в  гр. Банско


 


AXEL & LADYVA в една дива буги-вуги вечер!


 


03 август (петък) 2018 г., 20:30ч.


Читалище „Н. Вапцаров“


Адрес: гр. Банско, пл. „Н. Вапцаров“ 1


 


 


 


Аксел Цвингенбергер (Германия)


Аксел Цвингенбергер е роден в Хамбург, Германия. През 1973 година той чува записи на буги-вуги пианистите Albert AmmonsMeade "Lux" Lewis и Pete Johnson, и се насочва да свири  този динамичен и много мелодичен стил.


През 1975 година, Цвингенбергер получава първият си звукозаписен договор, издавайки такива солови записи като Boogie Woogie Breakdown, Power House Boogie и Boogie Woogie Live. Освен това, той участва в записи със световни звезди като Lionel HamptonJay McShannBig Joe TurnerLloyd GlennJoe NewmanSammy PriceRay BryantCharlie Watts и много други. Издал е близо 50 диска, които се продават в многомилионни тиражи.


Свирил е в около 50 страни. В момента е най-добрият буги-вуги пианист в света. Цвингенбергер има свой характерен маниер на изпълнение. Предпочита да свири на акустичен роял, което му дава възможност да демонстрира забележителните си умения. Също така, той е и композитор и автор на много блус и буги-вуги пиеси, които се свирят по цял свят.


Музикални критици от Великобритания определят Аксел като “буги-вуги майстора на света”, звание, което той е заслужил със своята креативност и новаторство като композитор, както и с неподражаемите си интерпретации, дали нов живот на автентичните американски стилове буги-вуги и блус.


 


 


ЛаДива (Швейцария)
Ладива започва да свири на пиано четиринадесетгодишна, вдъхновена от големите майстори на стила буги-вуги.


През 2009 година  тя издава първият си албум, а през 2014 година се появява на няколко буги-вуги фестивала в Германия. Следват покани да свири във Великоритания (Лондон и Глазгоу) по време на концертното турне на големия Jerry Lee Lewis, по повод осемдесетия му рожден ден и прекратяване на артистичната му кариера.


През май 2016 година, Ладива, заедно с други известни буги-вуги пианисти като Аксел Цвингенбергер, Бен Уотърс и известният уличен пианиста Невил Дики, е поканена да свири на Boogie Woogie Dinner – събитие, водено от Jools Holland.


През септември 2017 година, Ладива получава в Лондон наградата „Най-добър буги-вуги пианист“ за 2017 година.


 


Невероятният концерт на два рояла ще се състой на 3-ти август в салона на културен дом  „Н. Вапцаров“, гр. Банско. 


Билетите за събитието са на цени от 60 и 70 лв.