AYO LIVE IN CONCERT  - Билети

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

Изключителната и неповторима


AYO за първи път в България


 


На 6-ти юни, младата германка от нигерийски произход AYO, ще се качи за първи път на Българска сцена, в Зала 1 на НДК от 20:00 часа, по покана на SOFIA LIVE CLUB и Art Studio.


Очарователната певица, която придоби световна популярност още през 2006 г. със сингъла „Down on My Knees”, ще доведе целия си бенд, за да представи пред родните фенове последния си, трети студиен албум “Billie-Eve”.


Стилово шарен и силно емоционален, албумът преминава през reggae, rock, blues и soul.


Кръстен на дъщеря й, тя го определя като най-важен в кариерата си и по-различен от първите два, заради електрическите китари, които му придават характерно рок звучене.


 


---------


За AYO


Истинското й име е Joy Olasunmibo Ogunmakin. Ayo,  буквално преведено от нигерийски, означава „радост”. Израснала в Германия, музиката е била близо до нея още от ранна възраст, благодарение на баща й, който е DJ. След опити с цигулка и пиано, тя открива голямата си  любов - китарата. На 15 години Ayo пише първата си песен. Вокалният й талант е откритие на баща й, благодарение на когото тя записва първия си демо албум.  


През 2001 година певицата решава да напусне Германия и да се пренесе в Лондон, а след това се отбива в Париж и Ню Йорк.


През 2002 година Ayo най-накрая е забелязана и получава предложение за първи солов концерт в Париж. През 2006 година в Европа се появява първият албум на  Ayo със заглавие „JoyFull”, който става двойно платинен във Франция, платинен в Германия и Полша.  Албумът се характеризира с топлота и емоционално звучене, акустична творба, в която се забелязват и тънки мотиви на реге и блус. Докато участва  в известното „Late show” на телевизия  CBS, Ayo представя една от песните си “Down on my knees”, която в последствие става емблематично нейно произведение.


Вторият й студиен албум „Gravity at Last” се появява на пазара през септември 2008 г.


На 4-ти февруари 2009 г. президентът на УНИЦЕФ Франция Jacques Hintzy я провъзгласява за посланик на УНИЦЕФ - за насърчаване на правото на образование на всички деца по света.


Записан в New York, третият албум на талантливата изпълнителка излиза през 2011 г. и носи името на дъщеря й “Billie-Eve”.