Бах Моцарт концерти за 2, 3 и 4 Рояла - Билети

mozart 300/300 - Билети

Дата на събитието

Детайли за събитието

БАХ И МОЦАРТ НА 4 РОЯЛА В АНТИЧНИЯ ТЕАТЪР В ПЛОВДИВ

УНИКАЛНОТО МУЗИКАЛНО СЪБИТИЕ ПРЕДСТОИ ПРЕЗ СЕПТЕМВРИ


19 септември 2020

19:00 ч

Античен театър ПловдивВпечатляващ по своя мащаб, съдържание и участници концерт ще зарадва и вдъхнови ценителите на класиката у нас през септември. Създател и идеолог на проекта е Маестро Байнов, който заплени българската публика със своите “Концерти на 8 рояла” миналата есен. Нов живот на музикалната ни сцена ще вдъхне предстоящия Концерт с 4 рояла и музиката на колосите Бах и Моцарт.

Първият в историята на музиката, който е композирал концерти за 2, 3 и 4 пиана с Streich Orchester, е един от най-великите композитори за всички времена - Йохан Себастиан Бах. Вторият е гениалният Моцарт.


Програма на концерта


Йохан Себастиан Бах


- Концерт за 4 пиана, Ла минор

- Концерт за 3 пиана, До мажор

- Концерт за 3 пиана, Ре минор


Волфганг Амадеус Моцарт


- Концерт за 3 пиана, Фа мажор

- Концерт за 2 пиана, Ми Бемол мажорВ желанието си да въвлекат ценителите в мистерията на музиката за 2, 3 и 4 рояла с на четири и осем ръце, организаторите създават един уникален проект, който ще предостави на публиката изключително рядката възможност да чуе интегрално всички концерти от Бах за 3 и 4 пиана, както и единствените от Моцарт за 2 и 3 пиана с оркестър! Своебразен дебют за България, заслугата за който дължим на Маестро Байнов.

Професор Томислав Байнов е български пианист и педагог, който от години гради впечатляваща кариера на германската и световна музикални сцени.

Към проекта без колебание се присъединява още един световно признат творец – Маестро Йордан Камджалов. Той прегръща едно ново предизвикателство, заради вярата си в значимостта му:

„Това са композитори, които аз в България избягвам да дирижирам. Това са в известен смисъл недостижими композитори, от гледище на преобладаващата естетика и знание, което имаме в България. Това е нещо, което винаги съм смятал за огромен риск, но същевременно съм копнеел. И с тези автори, в широк смисъл, ще бъде една моя българска премиера. Чакам с нетърпение този концерт, тази програма и тези състави. Очаквам красота, магия, живот, надежда, сила, вдъхновение, изключителност.“

На магичната сцена на Античния театър Mаестро Камджалов ще излезе със своя Genesis Orchestra.

„Моят професор Васил Казанджиев казваше, че точно тези автори – Моцарт и Бах, са най-върховият риск за изпълнение в България, но с тези състави, с които излизаме, с този изключителен солистичен състав от Германия и със забележителния Genesis Orchestra, аз не виждам никакъв риск, и скачам с най-голяма радост в едно от най-големите звукови предизвикателства, които някога съм поемал в България“, споделя Маестрото. Мисля, че всеки който дойде да чуе тези национални премиери на това историческо място, ще получи нещо, което ще помни цял живот. Заповядайте!“