Балет ТОДЕС  - Билети

Юбилейна нова програма "Шантав сън..."

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

БАЛЕТ “ТОДЕС” С ЮБИЛЕЙНА ПРОГРАМА


30 години


“ШАНТАВ СЪН” В СОФИЯ!


 


29-НОЕМВРИ НДК зала 1


 


Модерен балет номер едно в Русия отпразнува 30 години от създаването си с нов шоу-спектакъл “ШАНТАВ СЪН”! Българската публика ще има удоволствието да види новата програма на “ТОДЕС” на 29 ноември в зала1 на НДК.


Сюжета на спектакъла разказва как един ненадеен сън в чакане за полет може да ни отведе навсякъде по света, без дори да напускаме летището. По време на концерта си унас “ТОДЕС” ще пренесат публиката в паралелно измерение на най-щантавите сънища, които динамично сменят сценарии, настроения и географски ширини. Заедно с танцьорите, зрителите ще пропътуват през Русия, Египед, Дивия Запад, далечния Изток и много други интригуващи дестинации.


Емоционалният заряд на всеки танц в зрелищния спектакъл е тотално различен и ще накара публиката да усети целия спектър на човешките чувства. Зрителите ще имат възможността да съпреживяват бурните страсти на всяка от историите в приказния сън на “ТОДЕС”, възхищавайки се на изящестеството на хореографията, енегрията на танцьорите и хумористичните етюди!


Впечатляваща хореография, поразителен синхрон, пищни костюми, авторска музика и 30 години на върха – това е “ТОДЕС”! Убедете се сами по време на новия юбилеен спектакъл “ШАНТАВ СЪН”!


 


Балет „Тодес”, превърнал се в символ и съществен елемент от съвременната култура на Русия


е създаден през 1987 година. Създател, балетмайстор и постановчик на балета е Алла Духова. На световна сцена са играли с Майкъл Джексън, Марая Кери и др.


2001 година Алла Духова е поканена лично от Путин на среща с 15 – те най – изтъкнати жени в Русия, постигнали успех в творческата си кариера.


Името на балета – Тодес идва от един от най – опасните елементи във фигурното  пързаляне, а самата Духова е хореограф на носителите на сребърни олимпийски медали  французите Марина Анисина и Гвендал Хейзър.


От 1990 г. балет Тодес активно работи и зад граница и гастролират в цяла Европа, Америка, Австралия, Израел.