Зареждане...

Дата на събитието

Детайли за събитието

 Продуцентска компания OLD BG  ви кани на:

Премиера на грандиозния фолклорен спектакълБАЛКАНСКА СВАТБА!

20.04.19 , зала 1 на НДК, събота, 19.00 часа!

Спектакъла ще се проведе под патронажа на Румен Радев – Президент на Република България!

Това е стратегически културен проект, имащ за цел да представи основните обичаи,  предсватбени и сватбени  ритуали и обредност, специфични при народите на България, Гърция и Сърбия!

Три световноизвестни ансамбъла от Балканския полуостров обединиха усилия и в сътрудничество ще покажат на българската публика  своите обичаи, традиционни облекла, танците и песните на своя  регион, приликите и отликите на една от най-важната  традиция на Балканите -  СВАТБАТА!

Национален фолклорен ансамбъл „ФИЛИП КУТЕВ“/създаден 1951/,  ансамбъл „КОЛО“/1948/-Сърбия  и  ансамбъла за традиционен фолклор „ЛИКИО ЕЛИНИДОН“/1976/-Ксанти, Гърция, ще изградят един своеобразен културен мост, чрез формите на сценичното изкуство  и традиционното фолклорно  наследство!

В  „БАЛКАНСКА СВАТБА“ ще видите  над 150 изпълнители, стотици уникални носии,  невероятни танцьори, певци и музиканти!

Бъдете част от присъстващите в залата! Докоснете се до традициите и сватбените обичаи, песни и танци на сърби, гърци и българи!

***Всеки закупен билет за концерта “АНСАМБЛИТЕ НА БЪЛГАРИЯ“ на 24.03.19 , ще ползва специално намаление за спектакъла „БАЛКАНСКА СВАТБА“ на 20.04.19,което ще бъде обявено по време на концерта на 24.03.19 !

По време на спектакъла е възможно видео и фото заснемане с рекламна цел!

Деца до 12 год. Ще бъдат допускани без билет и без седящо място!

Билети за деца до 16 год. са с 50 % намаление от редовната цена!