Зареждане...

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

Началото на проекта датира от 2009 година, когато Гергана Димитрова-Белонога – певица в Мистерията на Българските гласове и Ева Квартет заедно с Алекс Нушев - композитор и аранжор, започват работа по първия албум „През очите на слънцето“. Дълбокото познаване на Българската музика и песен и срещите на Белонога през годините с архаичните музикални култури на аборигените и пигмеите, водят до едно наслояване на музикални идеи. Мелодичното я води, а първичното провокира. Така възниква една нова странна и изключително богата на емоции музика.

Албумът е издаден през 2012 година. Продуциран от Димитър Панев в лицето на Елен Мюзик. По същото време се създава и концертен лайф проект, който е в състав: Гергана Димитрова – Белонога - вокал, Алекс Нушев - китара и електронни инструменти, Костадин Генчев – кавал, Виолета Петкова - гъдулка и Петър Тодоров - перкусии.

Последват поредица от концерти в Германия, Австрия, Полша, България и още…

Естественото продължение на творческия път на Гергана Димитрова - Белонога, води до създаването на още нова музика, заедно с Костадин Генчев и Алекс Нушев. Тази музика дава облика и лицето на втория албум със заглавие „През очите на земята“

Идвайки от първичното начало на българския фолклор и корените вътре в нас, ние вървим по един дълъг и интересен път, който никога не свършва. Посоката, която следваме в музиката е светла и необятна. Преплитането на българските интонации с музикални звучности на други култури ни кара да се видим стъпили на една и съща земя, която е свързващия елемент.

Понякога е необяснимо как една музика се появява, но тя силно говори за себе си и за човека, който я е създал. В музиката на Белонога слушателя се пренася в един нов музикален свят – пълен, архаичен и хармоничен.

В проекта участват в клуба участват:

Гергана Димитрова – белонога – вокал,

Костадин Генчев – кавал,

Виолета Петкова – гъдулка,

Петър Миланов – китари,

Петър Тодоров – перкусии

Със специалното участие на: Росен Захариев – Роко – тромпет и Калоян Павлов – ударни инструменти