ВИЕНА МОЦАРТ ОРКЕСТРА - 20 ч.  - Билети

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

Продуцентска компания АРТ БГ представя за първи път в България световноизвестнияВИЕНА МОЦАРТ ОРКЕСТРА


www.youtube.com

София, 14 декември, зала 1 на НДК
Събитието се осъществява под патронажа на Посолството на Австрия в България.


 


В състав от 30 музиканти оркестърът тази година включва София наред с най-големите европейски столици в  коледно си турне на Стария континент, което ще премине още през Франция, Италия, Унгария, Словения, Хърватска и други.Билетите за първия концерт на Виена Моцарт Оркестра в София на 14 декември тръгват в продажба от днес на Каса 3 в Билетен център НДК и мрежата на Eventim на промоционални цени между 30 и 90 лв. за първите 1000 броя, след което редовните цени ще са между 40 и 70 и ВИП билети между 80 и 100 лв.
ВИЕНА МОЦАРТ ОРКЕСТРА
Всички музиканти от Виена Моцарт Оркестра са силно посветени на една обща цел – запазване на музикалната традиция и културното наследство на Виена и в частност на творбите на Волфганг Амадеус Моцарт - най-завършеният представител на Виенския класически период.


 


Репертоарът на оркестъра включва всички симфонии на Моцарт,  голямо разнообразие от инструменталните концерти на композитора (за цигулка, пиано и духови) , както и арии и дуети от най-известните му опери.


 


Запазена марка на оркестъра са автентичните историческите костюми, с които музикантите излизат на сцена. Изборът на програма, декори, костюми и перуки, професионализмът на музикантите и не на последно място непогрешимото виенско усещане за пищност и финес допринасят за създаването на една уникална атмосфера, която неусетно пренася публиката в края на 18 век.


 


Днес концертите на Виена Моцарт Оркестъра са връхна точка във виенския музикален календар и  неразривна част от културния и артистичен живот на австрийската столица. Ежегодно концертите на оркестъра се провеждат в най-големите и престижни виенски концертни зали - Златната зала на Музикферайн, Виенската държавна опера, Винер Концертхаус и в Голямата зала на Хофбург (имперският дворец).
С присъствието си на концерт на Виена Моцарт Оркестра всеки истински ценител на класическата музика поема по пътя на едно вълнуващо пътуване назад във времето до епохата на Барока и става част от онези тържествени вечери от отминали времена, които характеризират Виена, столица и резиденция на империята на Хабсбургите.За повече информация:
www.artbulgaria.org
http://www.facebook.com/artbulgaria