БЪЛГАРИЯ - ЗЕМЯ БЛАГОСЛОВЕНА - Билети

БЪЛГАРИЯ - ЗЕМЯ БЛАГОСЛОВЕНА - Билети ©

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

24-и май – Денят на българската просвета,  култура и славянска писменост е сред най-почитаните празници на българския народ. Ден, в който обръщаме поглед към високите достижения на България в областта на духовността и културата. Празник, който е още по-ценен в годината, в която честваме 90-годишнината от рождението на един от най-великите български писатели – Йордан Радичков.

            По този случай на 21 май 2019 г. в зала 1 на НДК ще се проведе празничният концерт-спектакъл „България – земя благословена“ с режисьор Борис Радев. Продуцент е Народен театър „Иван Вазов“.

            Концерт-спектакълът ще докосне публиката до митовете, легендите и историята на Земята на българите, използвайки магията на музиката, танците и изключителните достижения на най-великите български поети и писатели, ще обърнем специално внимание на големият български писател Йордан Радичков.

            В концерт-спектакъла ще вземат участие звездите на Народния театър-

Георги Мамалев, Параскева Джукелова, Дарин Ангелов, Стоян Алексиев, Васил Драганов, Теодор Елмазов и Пламен Пеев, както и солисти на балет „Арабеск”, ансамбъл „Българе”,ансамбъл  „101 Каба Гайди“, както и ансамбъл за църковно – славянски песнопения  „Ведра Лика ”.

                        Нито датата, нито годината са избрани случайно – те са плод на желанието ни да почетем великия Йордан Радичков с концерт-спектакъл, който припомня неговата безсмъртна „Суматоха“.