БЪЛГАРИЯ - ЗЕМЯ БЛАГОСЛОВЕНА  - Билети

BG Zemya200 - Билети ©

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

По случай един от най-светлите и почитани общобългарски празници - Денят на народните будители, на 3 ноември 2018 г. в зала 1 на Националния дворец на културата ще се проведе епичния и фееричен концерт - спектакъл „БЪЛГАРИЯ – ЗЕМЯ БЛАГОСЛОВЕНА“ с режисьор Борис Радев. Той ще докосне публиката до митовете, легендите и историята на Земята на българите, използвайки магията на музиката, танците и изключителните достижения на най-великите български поети и писатели.


Спектакълът е продуциран от Народен театър „Иван Вазов“ и в края на миналия театрален сезон даде началото на страхотната инициатива на театъра – „Театър пред театъра“. Зрителите на „БЪЛГАРИЯ – ЗЕМЯ БЛАГОСЛОВЕНА“ ще се насладят не само на участието на някои от най-големите звезди на Народния театър като Георги Мамалев, Параскева Джукелова, Дарин Ангелов, Стоян Алексиев, Васил Драганов, Теодор Елмазов и Пламен Пеев, но и на уникалните танцьори от балет „Арабеск”, феноменалните изпълнения на ансамбъл „Българе”, спиращите дъха „101 Каба Гайди“, както и на страхотната вокална група „Багри”.


Концерт - спектакълът ще омагьоса публиката, пътувайки с нея през най-важните и ключови мигове и епохи в историята на нас – българите. Преплитайки деликатността на танца, нежността и силата на словото и мистичността на вълнуващите църковни песнопения, възпяващи вярата и духовността на българския народ, спектакълът „БЪЛГАРИЯ – ЗЕМЯ БЛАГОСЛОВЕНА“ ще докосне сърцето и ума на всеки българин.


 


Музиката на „България – земя благословена” е дело на Асен Аврамов, хореограф е Ангелина Гаврилова, костюмите са на Адриана Найденова, а визиите – на Любомир Йотов. Aсистент режисьор е Олга Недялкова.


 


КОНЦЕРТ-СПЕКТАКЪЛ


„БЪЛГАРИЯ – ЗЕМЯ БЛАГОСЛОВЕНА”


 


Режисьор: Борис Радев


 


С участието на:


Георги Мамалев, Стоян Алексиев, Дарин Ангелов, Параскева Джукелова, Васил Драганов, Теодор Елмазов, Пламен Пеев


Ансамбъл „Българе”, балет „Арабеск”, вокална група „Багри”, „101 Каба Гайди“


 


Костюми - Адриана Найденова


Музика - Асен Аврамов


Хореограф - Ангелина Гаврилова


Визии - Любомир Йотов


Втори асистент режисьор - Олга Недялкова


 


За повече информация: www.soundtrack.bg