BG KrasiA - Билети

Български Свят - Красимир Аврамов

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

13.09.23 АНТИЧЕН ТЕАТЪР ПЛОВДИВ.

Концерт-спектакълът е под патронажа на г-жа Мария Габриел заместник министър-председател и министър на външните работи.

Краси Аврамов разказва в ноти „Български свят“ заедно със 120 артисти в Античния театър в Пловдив. Човека глас готви най-мащабния си концерт-спектакъл за септември.

Необятното пътешествие на духа, което Античният театър в Пловдив сам по себе си предлага, ще придобие още по-вълнуващо звучене, благодарение на всепризнатия талант на Краси Аврамов, който на 13 септември ще постави в пределите на едно от най-емблематичните места у нас своя концерт-спектакъл „Български свят“. Заедно с Човека глас, който има световна музикална кариера, на сцената ще излязат 120 артисти, за да изпълнят в друг прочит неговите песни, както и съвсем новите му творби – общо 18 композиции. Ще участват симфоничен оркестър на Българското национално радио с диригент Димитър Косев, балетът на Държавен музикален театър, Хорът на Пловдивските момчета, фолклорна формация квартет "Славей", камерен хор "Иван Спасов", гости от Япония - тайко барабанист Такуя и световната цигуларка Карън Бригс, позната от концертите на Яни в Акропола.

„Знам, че още говорят за концерта ми „Мълчаливи гласове“, който беше заснет и излъчен по БНТ през 1998 година, затова вярвам, че 25 години по-късно хората от публиката ще дойдат - някои с децата си, други - с внуците си. С този концерт искам да надградя себе си. Вълнувам се – това ще бъде сбъдната мечта“, казва певецът, който е и режисьор, и продуцент на спектакъла. Режисьори са и актьорът Ники Сотиров и Кирил Кирилов-Кико, аранжиментите на песните са дело на Румен Бояджиев-младши и Добромир Кисьов. Бандата, която ще свири през специалната вечер, обещаваща да се превърне в едно наистина незабравимо преживяване, ще бъде съставена от най-добрите музиканти в страната, събрани и ръководени от пианиста Калин Жечев.

„България е един цял свят, който може да предложи много на остатъка от планетата. Едно от най-големите му богатства е музиката, съхранила нашата култура и дух през вековете. В проекта се включват редица международни музиканти, които се обединяват в изкуство, противопоставящо се на обезпокоителния образ, придобит от човечеството през последните години, заставайки срещу агресията, алчността и жестокостта“, казва още Краси Аврамов.