BG KrasiA - Билети

Български Свят - Красимир Аврамов  - Билети

Детайли за събитието

Краси Аврамов разказва в ноти „Български свят“, заедно с 120 артисти в Античния театър

Човека глас готви най-мащабния си концерт-спектакъл за септември


Необятното пътешествие на духа, което Античния театър в Пловдив сам по себе си предлага, ще придобие още по-вълнуващо звучене, благодарение на всепризнатия талант на Краси Аврамов, който на 13 септември ще постави в пределите на едно от най-емблематичните места у нас своя концерт-спектакъл „Български свят“. 

Заедно с Човека глас, който има световна музикална кариера, на сцената ще излязат 120 артисти, за да изпълнят в друг прочит неговите песни, както и съвсем новите му творби – общо 18 композиции. 

Ще участват Пловдивска Филхармония с диригент Димитър Косев, балета на Държавен Музикален театър, Хорът на Пловдивските момчета, изпълнители от „Филип Кутев“, гости от Япония - тайко барабанисти Такуя и световната цигуларка Керън Бригс, позната от концертите на Яни в Акропола.

„Знам, че още говорят за концерта ми „Мълчаливи гласове“, който беше заснет и излъчен по БНТ през 1998 година, затова вярвам, че 25 години по-късно хората от публиката ще дойдат някои с децата си, други - с внуците си. С този концерт, който ще бъде нещо нечувано и невиждано, искам да надградя себе си. Вълнувам се – това ще бъде сбъдната мечта“, казва певецът, който е и режисьор, и продуцент на спектакъла. 

Водещ ще бъде актьорът Николай Сотиров, аранжиментите на песните са дело на Румен Бояджиев-младши и Добромир Кисьов. Бандата, която ще свири през специалната вечер, обещаваща да се превърне в едно наистина незабравимо преживяване, ще бъде съставена от най-добрите музиканти в страната, събрани и ръководени от пианиста Калин Жечев. 

 „България е един цял свят, който може да предложи много на остатъка от планетата. Едно от най-големите му богатства е музиката, съхранила нашата култура и дух през вековете. В проекта се включват редица международни музиканти, които се обединяват в изкуство, противопоставящо се на обезпокоителния образ, придобит от човечеството през последните години, заставайки срещу агресията, алчността и жестокостта“, казва още Краси Аврамов.

С цел концертът, зад който застават „Майлс Продакшън“ и Фондация „Продължи доброто“, да бъде наистина паметен, в него е почти сигурно, че участие ще вземе и чуждестранна музикална звезда, чийто хит през миналата година хората по цялата планета запяха. Името му обаче все още се пази в тайна.