БОХЕМИ  - Билети

BG BohemiTz - Билети ©

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

ФЕСТИВАЛ СЦЕНА НА ВЕКОВЕТЕ


Велико Търново, крепост "Царевец"


03 август 2019, 21 часа


БОХЕМИ


опера от Джакомо Пучини
либрето Луиджи Илика и Джузепе Джакоза
Диригент - Сунай Муратов
Режисьор - Георги Симеонов
Сценограф - Валентин Токаджиев
Хормайстор – Стелияна Димитрова – Хернани
Хормайстор – детски хор – Свилен Димитров


Новата постановка на Русенската опера на шедьовъра на Пучини е трогателна история за любовта от пръв поглед, за чистосърдечното приятелство, за младежките пориви и по детски наивните мечти, за всеотдайността и за жертвоготовността.


Сюжетът пренася публиката в бохемската мансарда, издигнала се високо над Париж, по-близо до звездите, към които са полетели стремленията и мечтите на няколко приятели – бедни студенти, подвластни на музите на изкуството.


Разказът на красивата приказка ще бъде поднесен чрез режисурата на известния български оперен режисьор Георги Симеонов – страстен почитател и добър познавач на традициите на италианската опера.


Музиката на гениалния майстор на веристичната опера Джакомо Пучини ще оживее с брилянтните умения на оркестъра и хора на Държавна опера-Русе. Тя ще бъде интерпретирана от диригента маестро Сунай Муратов – един от българските оперни диригенти, доказал у нас и в чужбина професионалния си авторитет със своите чувственост, вещина и задълбоченост.


 


Оркестър, хор и деца от детската опера на Държавна опера - Русе


 


Специален подарък за зрителите ще е аудио-визуалното шоу "Царевград Търнов-звук и светлина", което ще бъде излъчено след края на спектакъла.