Зареждане...

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

                                                         “Котешката банда” 

 

За първи път на сцената на Дом на културата “Борис Христов” в гр. Пловдив,

 “БОН-БОН” ще представят един   прекрасен спектакъл за малки и големи.

                   "Котешката банда"  е заглавието на свежата и  съвременна история,  вдъхновена  от    обичта на поетесата Гергана Сотирова към котарака й Бари.
    Автор на музиката е талантливият български композитор - академик Стефан Димитров.  В биографията си той има над 60 телевизионни филми и спектакли.
В ролите на славните котета от кварталната котешка банда влизат малките таланти от  "Бон-Бон" с ръководител Рози Караславова.

……Великият и лош  магьосник Рат- Сурат отвлича красивата котка Чар, за да я направи царица на Мрачното царство на Рат-Суратите. Те са грозни, свирепи и алчни същества с физиономии  на плъх. Рат-Сурат успява с магия да открадне усмивките и  доброто от сърцата на хората и ги заключва в своето царство, а котетата, които среща, превръща в мишки. Надява се, че така хората ще започнат да воюват помежду си , котетата ще изяждат своите събратя превърнати в мишки, а Рат-Суратите ще станат господари на света…….

      Но, бандата котаци - главните герои на мюзикъла,  успяват с вълшебството и помощта на Доброто, с кураж и постоянство и със силата на приятелството да победят Великия и лош  магьосник - Рат-Сурат.

 Това и други красиви послания отправя "Котешката Банда"  към всички пораснали и непораснали деца в този объркан свят.

Една от любимите строфи на децата от “БОН-БОН” е: 
"На приятел лапа давам, 
и в беда го защитавам"   

 

Невероятна музика, танци, история за  вечната битка между доброто и злото ни очакват на сцената на Дом на културата ‘’Борис Христов’’.