Борис Ковач New Ritual Quartet  - Билети

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

Alarma Pun(k) Jazz представя:


 


Борис Ковач New Ritual Quartet в Първо студио на БНР


 


30 октомври 2014 – 21:30ч. – Първо студио (БНР, бул. „Драган Цанков” 4)


 


Билети:


15 лв (до 10 октомври)


20 лв (след 10 доктомври)


25 лв (на входа преди концерта)


 


Ключова фигура не само за балканската, но и въобще за европейската авангард-фолк сцена през последния четвърт век, Борис Ковач не престава да ни изненадва с нови и нови идеи и звучения, колкото войводжански по душа, толкова и универсални като резултат, с вариации на познати теми от нощта преди Апокалипсиса до утрото след историята и отвъд, с музика, която, ако беше филм, щеше да е филм на Чаплин или Фелини... Преди 12 години го гледахме на българска сцена с „ЛаДаАБа Оркест”, а преди две – с арменския акордеонист Давид Йенгибарян.


 


Тази година Ковач идва у нас с New Ritual Quartet, формация, която не е директна реинкарнация на легендарния „инкубатор за бъдещи авангардисти” Ritual Nova Ensemble от 80-те, а по-скоро микро-оркестър, представящ както различни периоди от творчеството на композитора Борис Ковач – от Ritual Nova Ensemble, през „ЛаДаАБа Оркест” до „Ла Кампанела”, така и нова камерна музика в типичната за Ковач премерена пропорция между интимност и грандиозност, между мъдрост и наивизъм. В квартета освен самия Ковач свирят още Слободанка Стевич (пиано), позната ни от албума Catalogue Of Memories (2012) и от новата версия на Ecumenical Misteries (2010), Синиша Мазалица (контрабас), музикант участващ не само в камерните проекти на Ковач, но и в последните записи на Мезей Силард, и синът на Ковач Лав, който е и настоящият барабанист на „Ла Кампанела”.


 


„Ние на Балканите трябва да разберем, че нашето богатство е тази наша смесеност. И дори да я промотираме по света. Като американците. Те всъщност са културно богати, защото са продукт на смешение на култури. А какво са Балканите, ако не „Америка на Европа”?”


- Борис Ковач, сп. ЛИК (2011г)


 


ПОВЕЧЕ НА:


http://www.boriskovac.net


https://www.facebook.com/alarmafest


https://www.facebook.com/events/841856225838149
http://binar.bg/player/punk-jazz
http://bnr.bg


 


 


 


YOUTUBE:


http://www.youtube.com/watch?v=ALTIZnBLhkM


http://www.youtube.com/watch?v=I9cv1LUcglA


http://www.youtube.com/watch?v=p5EM9SjLiv4