Зареждане...

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

ЦИКЪЛ "ЧЕТВЪРТИТЕ"

 

 

8 октомври 2018

 

Концерт за пиано и оркестър No 4 е последното произведение, на което Бетовен е свирил на пиано. Концертът е бил любим на Шуман, който споделя, че при първото му слупане „стоях на място без да дишам и боейки се да мръдна“. И днес концертът обира овациите навсякъде, където се свири. В София ще го чуем в изпълнение н а Софийската филхармония и „германското клавирно чудо на своето поколение, демонстриращ изключителна виртуозност съчетана с артистична зрялост” пианистът Бернд Глемзер.

 

                                               Бетовен -  Концерт за  пиано и оркестър No 4

                                               Джон Рутер – „Магнификат“

                                                           Диригент:  КРИС МАККРАКЕН

                                                           Солист: БЕРНД ГЛЕМЗЕР , пиано

                                                          

                                   С участието на НФХ „Св. Обретенов диригент: Славил Димитров

 

22 ноември 20018               

 


Финландският диригент Йорма Панула e сред 60-те най-влиятелни личности в музиката, според класация на ББС. Творческият му път го е срещал с най-добрите оркестри и най-добрите музиканти. Неговите ученици са също сред водещите имена в класическата музика. На Софийска сцена големият диригент излиза в компанията на две изключително талантливи дами – цигуларката Лия Петрова, която смело щурмува звездния връх в Гремания и сопраното Мария Радоева – ученичка на Райна Кабаиванска и звезда в италианските оперни театри.

 

Сергей Прокофиев – Концерт за цигулка и оркестър №1

Густав Малер – Симфония No 4

Диригент: ЙОРМА ПАНУЛА

Солисти: ЛИЯ ПЕТРОВА, цигулка

МАРИЯ РАДОЕВА сопран

 

 

18 декември 2018               

 

Наричат Табеа Цимерман „най-добрата виолистка на нашето време“. Носителка на най-престижните награди за музика, сред които и ЕХО Класик, независимите класически награди ICMA, нарадата Хиндемит, чест солист на Берлинската филхармония, оркестъра на ББС и Лайпцигската филхармония. Табеа Цимерман за първи път ще свири с националния ни оркестър под диригентството на Александър Земцов. 

                       

Уилям Уолтън – Концерт за виола и оркестър

Пьотр Ил.Чайковски – Симфония No 4

Диригент: АЛЕКСАНДЪР  ЗЕМЦОВ

Солист: ТАБЕА ЦИМЕРМАН, виола

 

17 януари 2019                   

34- годишният Стилиян Киров вече е музикалент директор на Илинойската филхармония.  Той е сред младите български диригенти, които очароват със своята непосредственост и професионализъм. За него  „Чикаго трибюн“ пише: „Стилиян Киров - свежа аномалия в епоха на музиканти, които мислят само за автобиографиите си“. Възпитаник е на престижния „Джулиард“ в Но Йорк, а магистратура по дирижиране завършва в „Екол Нормал дьо мюзик“ в Париж. Бил е музикален директор на „Симфония във си“ в Ню Джърси и на симфоничния оркестър на Бейкърсфийлд в Калифорния. Програмата, кмоято диригентът е избрал, е еднакво привлекателна както за професионалистите, така и за широкия кръг слушатели.  Солист в първата част е очарователната Петра Погади. 

 

                                   Ференц Лист – Концерт за пиано и оркестър No 2

                                   Йоханес Брамс – Симфония No 4

                                               Диригент: СТИЛИЯН КИРОВ

                                               Солист: ПЕТРА ПОГАДИ, пиано