Зареждане...

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

 

 

 

КАМЕРНА СЦЕНА ПЛОВДИВ                                                                          СЕЗОН 9

 

 

           С огромно нетърпение и задоволство от добре свършената работа през изминалата 2018, платформата КАМЕРНА СЦЕНА ПЛОВДИВ – един от проектите на СДРУЖЕНИЕ ЗА КУЛТУРА И ОБРАЗОВАНИЕ М.ЛЕВИЕВ, навлиза уверено в сезон 9 на така интересната за Пловдив 2019 година. Нови имена, нови идеи и послания, верни до край на честното, достойно и безкомпромисно изкуство, екипът ни е готов да се забърка с всеки един проект, артист и идея изповядващи смисъла от тези думи.   

            На 26 ФЕВРУАРИ ОТ 19.00 на сцената на първо студио на Радио Пловдив излизат CHALY - MOMCHEV  quartet. Да представяме Петър Момчев тук, ще е излишно и трудно. Любимец и пример за не едно поколение млади артисти. С характерния си тон, стил и позиция на съвременната бългаска джаз сцена,  вече десетилетия,  Петър разказва истории от миналото, така актуални и красиви днес.

            В проекта CHALY - MOMCHEV quartet обединяват енергия и други трима майстори на импровизацията, познати добре, на европейската и световна сцена.

От Мурманск през Украйна, Финландия, Норвегия, Швеция, САЩ и Гърция, пристига пианистът, композитор и диригент Oleg Chali. С изтънчен усет към импровизацията, Chali докосва публиката, като умело борави с трелите на така добре познатата до пословичност руска душевност.  Роботи с музиканти като: Sheila Jordan, Sasha Mashin, Chico Freeman, Tony Lakatos, , Diego Rivera, Craig Bailey, Sanni Orasmaa и много други.

             Барабанистът George Klountzos-Chrysidis е младата надежда на съвременната гръцка джаз сцена. Още, като студент в консерваторията в Ница, той се забърква с имена, като:  Ricky Ford, Baptiste Herbin,  David Lynch и др.

Към другия бъкгарски музикант в CHALY - MOMCHEVquartet, Димитър Кармамфилов – бас, можем да поднесем само аплаус и суперлативи за музикта записана в проекта му ECOLOGY, музика достойна за европейската и световна сцена.

 

 

CHALY - MOMCHEV

q     u    a     r     t     e     t

 

26 февруари,  вторник.

19.00 ч.

Първо студио на Радио Пловдив.

                                                                                        С подкрепата на община Пловдив.