CHARLIE SIEM

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

Уважаеми Дами и Господа,


 


С изключително удоволствие представяме предстоящия концерт на  Чарли Сием!


 


30 ноември 2020   --   20.00 часа   --   НДК, Зала 1


 


Чарли Сием е един от най-талантливите и популярни млади световни цигулари. С широки музикално-технически умения, с дълбок репертоар, включващ незабравими произведения на класически и по-модерни композитори като Бах, Бетовен, Паганини, Брамс, Елгар, Шостакович, Холоуей, Прокофиев и други, и с изключителни импровизаторски техники, Чарли Сием се счита за истинско олицетворение на модерния изпълнител на 21 век !
 


 


Роден в Лондон, Сием започва да свири на цигулка още от тригодишен, след като чува музика от Бетовен (Violin Concerto) изпълнена от известния цигулар Йехуди Менухин. По интересно стечение на съдбата, две десетилетия по-късно Сием ще свири на същата тази цигулка, която слуша за първи път като дете, а именно цигулката на Менухин, като самата тя не е нищо по-малко от гениално произведение на изкуството, направена през 1735 г. от италианския майстор Гуарнери дел Джезу и наречена D’Egville. Чарли Сием учи в Итън Колеж, завършва специалност Музика в Кеймбридж и специализира в Кралския Музикален Колеж в Лондон под ръководството на Ицхак Рашковски.  От 2004 до сега, негов ментор е друг световно-известен цигулар и виртуоз Шломо Минц.


 


Сием има участия с много от най-престижните световни филхармонични оркестри и камерни ансамбли като Националната Чешка Симфония, Камерата Залцбург и филхармониите на Лондон, Берген, Израел, Москва, Осло, Ротердам, Кралския Филхармоничен Оркестър и т.н. Той е работил с топ диригенти като Шарл Дютоа, Едуард Гарднер, Зубин Мета, Яник Незе-Сеген, Сър Роджър Норингтън, Либор Пешек и Юри Сомонов. Международни фестивали, в които той е участвал включват Сполето, Ст. Мориц, Гщад, Берген, Уиндзор, Санта Лучия и други.


 


Сием редовно изнася концерти, рецитали и участва в световни турнета в страни като Австралия, Франция, Израел, Китай, САЩ, Румъния, Турция, Италия, Германия, и други. Той е гостуващ лектор в Кралския Колеж по Музика (Лондон), в Колежа по Музика на Лийдс, в Университета по Изкуства на Нанджинг (Китай) и в Академията по Музика във Флоренция.


 


През 2014 г, Сием пише своето първо произведение за цигулка и оркестър – Canopy. Чарли Сием има множество съвместни прояви с други световни изпълнители в широк спектър от жанрове; той е работил с The Who, Bryan Adams, Boy George, Miley Cyrus, Jamie Cullum, и други.


 


Първия свой индивидуален албум, Сием издава през декември 2008 г. и до сега има общо 7 издадени албума. В София той ще представи на живо своя последен албум, акомпаниран от друга световна звезда – пианистката Каролин Джая-Ратнам.


 


Заповядайте на един истински празник на изкуството.


 


www.charliesiem.com                                     www.facebook.com/charliesiem


 


https://www.youtube.com/user/CharlieSiemVideos/videos