Chuck Schuldiner Tribute  - Билети

BG Chuck200 - Билети ©

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

Шест бг банди се включват в трибюта за Chuck Schuldiner на 14 декември


 


Най-добрите и обичани групи от българската дет метъл сцена се качват заедно на сцената на клуб Live&Loud на 14 декември за традиционното честване на музикалното наследство на Chuck Schuldiner. Ден след като се навършват 18 години от смъртта му, The Revenge Project, Hyperborea, Historian, Impenitence, Hecktic и Human се събират за майсторски трибют в София. The Revenge Project са една от най-влиятелните български дет метъл групи, създадена е в Бургас през 2000 и е свирила на концерти и фестивали с VADER, DESTRUCTION, PAUL DI’ANNO, AMORPHIS, RAGE, ABBATH, ESOTERIC, ROTTING CHRIST и др. Бургазлиите имат чисто нов албум – Deceit-Demise и не са свирили в столицата от февруари.


Традиционният трибют за Chuck Schuldiner не може да мине и без една от най-солидните и любими дет метъл банди в България Hyperborea. Бандата, която гради фен маса основно с класните си лайвове, има нов албум от миналия месец. Umbra излезе официално в целия свят от испанския им лейбъл Аrt Gates Records.


Проектът Historian се ражда през 2013 първоначално заради блек метъл конкурс, а от 2017 – е активно концертираща група, отлично разпознаваема на българската сценa. Meлодичната блек дет метъл банда на Ники Велев има категорично силна година, a издаването на първия им албум предстои съвсем скоро.


Impenitence са една от софийските дет метъл банди с класическо агресивно и технично звучене и от 2007 не спират да търсят автентичния екстремен метъл на новото хилядолетие.   


Hecktic e death/thrash метъл банда от София, която е била на една сцена с AT THE GATES, WARBRINGER, SINISTER, BIO-CANCER, CHRONOSPHERE и др. Hecktic печелят втора награда на W:O:A Metal Battle Bulgaria 2017 г.: co-headline позиция на фестивала SEA OF BLACK 2017 г. A "NOUS”, техният първи дългосвирещ албум, излезе през 2019.


В трибюта за Chuck Schuldiner дебют правят и младите лъвчета от София HUMAN - band. Сериозно повлияни и вдъхновени от Death и Control Denied, Иван, Боян, Ханко и Евтим се включват като най-младата банда в концерта на 14. 12. в Live & Loud.

Билети:
Eventim.bg: https://www.eventim.bg/bg/bileti/chuck-schuldiner-tribute-sofia-club-live-and-loud-536476/event.html
и
Bilet.bg: https://bilet.bg/bg/events/chuck-schuldiner-tribute/1654


Събитието във Facebook:


https://www.facebook.com/events/423204131671833/


 


Chuck Forever In Our Hearts