Зареждане...

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

 

ЦИКЪЛ "ЧОВЕШКИЯТ ГЛАС"

 

10 януари 2019       

 

Какво е януари без музиката на Щраус? Този път ви предлагаме една не много популярна творба на Йохан Щраус - „Die Вlindekuh”под диригентската палка на маестро Дарио Салви, който има задълбочени познания в Австрийската музика. Той е почетен член на Щраусовото общество във Великобритания и е организирал много премиери на не много популярни, но изключително стойностни творби на фамилията Щраус.

 

Йохан Щраус –  „Die Вlindekuh”

Диригент: ДАРИО САЛВИ

                                                          

 

 

28 март 2019

 

Маестро Мартин Пантелеев и Софийската филхармония представят концерт, съчетал съвременната музика на Джорджи Червело с класическата, но все пак революционна за времето си Меса ди Глори на Пучини. Пучини композира „Меса ди Глори“ като дипломна работа при завършването на музикалния лицей в родния си град Лука. Той никога не публикува пълния манускрипт на произведението, който по-късно става обект на съдебно дело между две издателства. Месата специално е наречена „Меса ди Глори", защото носи по-скоро прославящ, светски, а не богослужебен характер. 

 

Джорджи Червело – Концерт за виолончело и оркестър/ световна премиера/

Джакомо Пучини – Меса ди Глория

                                               Диригент: МАРТИН ПАНТЕЛЕЕВ

                                               Солисти:  РОМЕН ГАРИУ,  виолончело

 

            С участието на НФХ“Светослав Обретенов“, диригент:Славил Димитров

 

25 април 2019                     

 

По традиция в Страстната седмица Софийската филхармония представя едно от най-светлите и въздействащи произведения в света „Реквием“ на Верди. Верди пише “Реквием” на своя характерен, чувствен, горещ, контрастен и конкретен език, както в най-ярките му оперни опуси. В седемте части на произведението се наслаждаваме нанеповторима свежест и разнообразие на темброви и хармонични нюанси, коитоизразяватокеан от чувства - от гневен протест и дълбоко страдание до страстна мечта и надежда засвобода и щастие. Реквиемната меса се изпълнява от четирима солисти, хор и оркестър, коитокомпозиторът съчетава по гениален начин.

                                   Великденски концерт

                                   ДЖУЗЕПЕ  ВЕРДИ - РЕКВИЕМ

                                  

Диригент:ФРИДРИХ ПФАЙФЕР             

С участието на НФХ“Св. Обретенов“ диригент: Славил Димитров